Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

villamosmérnök nő munka gyár

Sokak számára nem egyértelmű, hogy miért döntsenek a villamosmérnöki képzés mellett, azonban rengeteg helyen el lehet helyezkedni ezzel a diplomával.

Ezen a szakon a hallgatók mélyreható tudást szereznek az elektrotechnika alapelveiről, beleértve az áramkörök tervezését, a PLC programozást, okoseszközök nyújtotta lehetőségek és a mikroprocesszorok alkalmazását. Gyakorlatorientált és korszerű képzést biztosítunk a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán, hiszen az ipari szférából hívunk meg vendégelőadókat, valamint a hathetes, intézményen kívüli gyakorlat a munkaadók valós igényeihez igazítva zajlik. Ha tanulmányaid kezdetekor nem rendelkezel középfokú nyelvvizsgával, ingyenes felkészítő kurzusokkal segítünk annak megszerzésében.

Olyan területeken dolgozhatsz, ahol villamos és elektronikus eszközök, berendezések, összetett rendszerek és létesítmények tervezése szükséges, ezek gyártása és üzemeltetése során bemérési, minősítési, ellenőrzési feladatokat oldhatsz meg, részt vehetsz üzembe helyezésükben, illetve villamosmérnöki ismereteket igénylő üzemeltetői, szolgáltatói, szervizmérnöki, termékmenedzseri, továbbá ezekhez kapcsolódó irányítói feladatokat láthatsz el. Biztosan mondható, hogy nincs ma jelenleg olyan ipari vállalat, ahol ne lenne szükség jól felkészült villamosmérnökre, éppen ezért nem jelent problémát az elhelyezkedés a végzett hallgatóinknak.

Kereseti és elhelyezkedési lehetőségek

És hogy mennyit kereshetsz? Magyarországon a havi bruttó béred az 1,1 millió forintot is elérheti (a fizetesek.hu friss adatai szerint). Leggyakrabban PLC-programozó, energetikai mérnök vagy műszaki mérnöki területeken helyezkednek el ezzel a diplomával a PEMIK egykori hallgatói a diplomantul.hu felmérései szerint.

 

Fotó: pexels.com