Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

számítógép telefon statisztika gazdaság informatika

A gazdaságinformatikus szakon végzett hallgatóink egyszerre lesznek képesek a közgazdasági, az üzleti és az informatikai szakértelmet igénylő feladatok ellátására. A nálunk szerzett tudásnak köszönhetően olyan szakemberré válhatsz, aki képes a valós üzleti folyamatok, problémák megértésére és IT-vel támogatott megoldására.

A képzést azoknak ajánljuk, akiket érdekelnek:

  • a vállalkozások működtetésének informatikai megoldásai
  • akik menedzselni akarják a valós, értékteremtő gazdasági-, üzleti folyamatokat támogató informatikai rendszereket,
  • kihívást látnak az informatikai problémák megfogalmazásában, modellezésében és megoldásában.

Olyan ismereteket szerezhetsz, amelyek a technológia és az üzleti stratégia hatékony ötvözetére fókuszálnak, tanulmányaid során megismered az üzleti intelligencia eszközeit, az információs rendszerek tervezését és az adatkezelési technikákat. A tantervben szerepelnek olyan gazdasági tárgyak, mint pl. makroökonómia, vállalati ismeretek, pénzügy, számvitel, ezért jó célterület lehet a bankszektor, valamint olyan pénzügyi megoldásokat fejlesztő szereplők (pl. Morgan Stanley), ahol a banki információs rendszerek fejlesztése és üzemeltetése kulcsfontosságú.

Hallgatóink az alap IT tudáson túl speciális ismereteket is szerezhetnek, mint a DataScience, virtuális környezetek vagy mesterséges intelligencia (MI).

Elhelyezkedési és kereseti lehetőségek

Ezzel a diplomával elhelyezkedhetsz adatelemzőként, IT-projektmenedzserként, vállalatirányítási rendszergazdaként, IT rendszerfejlesztőként, Python programozóként, de egyetemünkön végzett gazdaságinformatikusok leggyakrabban szoftverfejlesztőként dolgoznak (diplomantul.hu). Juniorként a fizetésed 800 ezer és 1,5 millió forint között mozoghat a Hays Hungary 2024-es felmérései szerint ezekben a munkakörökben.

 

Fotó: pexels.com