Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

A képzés célja:

A képzés célja villamosmérnökök képzése, akik természettudományi, műszaki és informatikai, valamint gazdasági, humán és nyelvi ismereteik, továbbá az ezekhez kapcsolódó készségeik révén villamosmérnöki feladatok ellátására képesek. Ennek megfelelően az alapfokozatú villamosmérnök szakképzettség birtokában közreműködhetnek villamos és elektronikus eszközök, berendezések, összetett rendszerek és létesítmények tervezésében, ezek gyártása és üzemeltetése során bemérési, minősítési, ellenőrzési feladatokat oldhatnak meg, részt vehetnek üzembe helyezésükben, illetve villamosmérnöki ismereteket igénylő üzemeltetői, szolgáltatói, szervizmérnöki, termékmenedzseri, továbbá ezekhez kapcsolódó irányítói feladatokat láthatnak el. A képzésben résztvevők a szakon belül egy szűkebb szakmai területen (specializációban) alkotó mérnöki munkára készülnek fel. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

Képzési idő, képzési hely, képzés formája:

7 félév, Veszprém: nappali tagozat

Szakfelelős:

Dr. Fodor Attila, egyetemi docens

Tanterv:

a villamosmérnöki BSc szak tanterve ide kattintva érhető el. 

Villamosmérnöki BSc szórólap

Mikor érdemes a villamosmérnöki szakunkat választanod?

  • Ha elektronikus berendezéseket akarsz tervezni
  • Ha érdekel a robottechnika
  • Ha érdekel a villamos energetika és a megújuló energiaforrások
  • Ha programozható processzorokkal szeretnél áramköröket tervezni vagy azokat szeretnéd programozni
  • Ha érdeklődsz az automatizálási problémák iránt (számítógépes folyamatirányítás, PLC programozás, gyártósorok vezérlése)
  • Ha szeretnél megismerkedni a modern autóipar kihívásaival

Elhelyezkedési lehetőségek:

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán végzett villamosmérnökök iránti tartósan magas keresletnek köszönhetően számos pozíció várja a komplex tudással rendelkező szakembereket, mint például az üzemeltetői, szolgáltatói, szervizmérnöki, termékmenedzseri feladatok ellátása, melyek az atomerőművektől, a mikroelektronikán át a robotika területéig jelentenek elhelyezkedési lehetőséget.