Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

A képzés célja:

A képzés célja mérnökinformatikusok képzése, akik képesek műszaki informatikai és információs infrastrukturális rendszerek és szolgáltatások adat- és programrendszereinek tervezési, fejlesztési feladatainak ellátására, valamint azok telepítési és üzemeltetési feladatainak megoldására. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

Képzési idő, képzési hely, képzés formája:

7 félév, Veszprém: nappali és levelező tagozat, Nagykanizsa: nappali tagozat

Szakfelelős:

Dr. Czúni László, egyetemi docens

Tanterv:

 a mérnökinformatikus BSc szak tanterve ide kattintva érhető el. 

Mérnökinformatikus BSc alapképzés szórólap

Tudtad, hogy

  • mérnökinformatikusként olyan szakmailag felkészült szakemberként léphetsz a munkaerőpiacra, aki a hardverorientált oktatásnak köszönhetően stabil tudással rendelkezik ahhoz, hogy meghatározó része legyen az informatikai piaci szektor valamennyi projektjének, kihívásainak? 
  • manapság egy mérnökinformatikus nélkülözhetetlen szereplője a hétköznapi életünknek? Elég, ha csak az alapvető okoseszközökre (mobiltelefon, tv, autó, mosógép) gondolunk és az azokat működtető számítógépekre, szoftverekre, amelyeket mind-mind informatikusok fejlesztenek.
  • hallgatóink az alap IT tudáson túl speciális ismereteket is szerezhetnek, mint a képfeldolgozás, virtuális környezetek vagy orvosi/egészségügyi informatika? 

Elhelyezkedési lehetőségek:

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán végzett mérnökinformatikusok iránt évek óta magas kereslet figyelhető meg, akár termelő, szolgáltató, közigazgatási, banki, kereskedelmi vagy vállalkozói szektorról beszélünk. E végzettségnek megfelelően informatikai projektmenedzser, IT csoportvezető, informatikai rendszertervező/hálózattervező és - üzemeltető, továbbá szoftverfejlesztői vagy web fejlesztői lehetőségek várják a szakembereket.