Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

A képzés célja:

A képzés célja gazdaságinformatikusok képzése, akik képesek az információs társadalom feltétel- és értékrendszerében a valós üzleti folyamatok, a folyamatokban rejlő problémák megértésére és megoldására; az értékteremtő folyamatokat támogató informatikai feladatok menedzselésére; az információtechnológia korszerű lehetőségeit kihasználva a szervezetek tudásbázisának és üzleti intelligenciájának növelésére, az infokommunikációs folyamatok és technológiák együttműködésen alapuló modellezésére, folyamatok szabályozására és tervezésére, a problémák feltárására, a problématér definiálására, alkalmazások fejlesztésére, működtetésére és a működés elvárt minőségnek megfelelő felügyeletére. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

Képzési idő, képzési hely, képzés formája:

7 félév, Veszprém: nappali tagozat, Zalaegerszeg: nappali és levelező tagozat

Szakfelelős:

Dr. Heckl István, egyetemi docens

Tanterv:

a gazdaságinformatikus BSc szak tanterve ide kattintva érhető el.

Tudtad, hogy

  • a gazdaságinformatikus szakon végzettek egyszerre lesznek képesek a közgazdasági, az üzleti és az informatikai szakértelmet igénylő feladatok ellátására?
  • a nálunk szerzett tudásnak köszönhetően olyan szakemberré válhatsz, aki képes a valós üzleti folyamatok, problémák megértésére és IT-vel támogatott megoldására?
  • hallgatóink az alap IT tudáson túl speciális ismereteket is szerezhetnek, mint a DataScience, virtuális környezetek vagy MI? 

Elhelyezkedési lehetőségek: 

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán végzett gazdaságinformatikusok kiváló eséllyel pályázhatják meg mind a vállalati, mind a banki szektor informatikus és gazdasági ismereteket igénylő pozícióit, mint adatelemző, valamint gazdasági IT rendszerfejlesztő és/vagy -tervező, informatikai projektmenedzser, integrált vállalatirányítási rendszer üzemeltető, továbbá az elektronikus közigazgatási területen hirdetett pozíciókat.