Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

A képzés célja:

A képzés célja felsőfokú gazdaságinformatikus szakemberek képzése, akik képesek a gazdálkodás, illetve egyéb alrendszerek tevékenységrendszere, informatikai támogatásának területén felelősségteljesen részfeladatokat megoldani, együttműködni, valamint a létrehozott információs rendszerek teljes életciklusát gazdálkodási szempontú szolgáltató és elemző munkával támogatni. Ismerik a választott szakterület specifikus alkalmazási igényeit és lehetőségeit, tudnak csapatban dolgozni, kommunikálni, folyamatosan fejlesztik szakmai ismereteit. 

Képzési idő, képzési hely, képzés formája:

4 félév, Zalaegerszeg: nappali és levelező tagozat

Szakfelelős:

Dr. Heckl István, egyetemi docens

Tanterv:

a gazdaságinformatikus FOKSz szak tanterve ide kattintva érhető el. 

Gazdaságinformatikus FOKSZ szórólap

Tudtad, hogy

  • számos hasznos ismeretre tehetsz szert a programtervezés és –fejlesztés területén, megismerve a programozási alapokat, ugyanakkor betekintést kapsz a közgazdaságtan, pénzügytan és üzleti kommunikáció fejezeteibe is?
  • a képzésed alatt a gazdasági és informatikai ismeretek megfelelő balanszának köszönhetően egyszerre nyersz biztos alapokat mindkét tudományterülethez, amely a következő ismeretek elsajátításával egészül ki: ellátási lánc menedzsment, vállalkozói ismeretek, operációs rendszerek és számítógép hálózatok?
  • a kétéves gyakorlatorientált képzés számos továbblépési lehetőséget hordoz magában akár, ha a tanulmányok folytatása a cél, akár, ha a munkaerőpiacon való mielőbbi megjelenés a fontos számodra?

Elhelyezkedési lehetőségek:

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán végzett gazdaságinformatikus-asszisztens szakemberek kiváló eséllyel pályázhatják meg a gazdálkodási és vállalati szektor azon munkaköreit, amelyek az informatikai folyamatokat, illetve az információs rendszereket gazdálkodási szempontú elemző és szolgáltató munkával támogatják.