Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

A Jedlik Ányos Szakkollégium 2024. április 12-13. között rendezi meg éves szakmai diákkonferenciáját, a jubileumi XX. Jedlik Ányos Szakmai Napokat. 

A konferenciára jelentkezők különböző tudományterületről tartanak előadásokat az aktuális kutatási eredményeikről. A konferencia nyitó napján a Pannon Egyetem, általános és tudományos rektorhelyettese, HUN-REN PE Komplex rendszerek figyelemmel kísérése Kutatócsoport vezetője, Folyamatmérnöki Intézeti Tanszék professzora, dr. Abonyi János fog előadást tartani az érdeklődök számára.
 
A plenáris előadás címe:
Milyen lesz a jövő kutatóinak és mérnökeinek mesterséges intelligenciája?
 
Időpontja és helyszíne: 2024.04.12. 9:00, Pannon Egyetem, B épület, II. emelet, Konferenciaközpont - Nagy konferenciaterem.
 
Az előadás rövid ismertetése, bevezetése:
A mesterséges intelligencia (MI) teljesen átalakítja a tudományos kutatást és a mérnöki tevékenységet. Az MI olyan változásokat tesz lehetővé, amelyekre egyre égetőbb szükség van.
A klímaváltozás, a Covid, a háborúk, a nyersanyagok rendelkezésre állásának problémái, a zöld átállás kihívásai csupán a legkritikusabb elemei a ma már polikrízisként jellemzett helyzetnek. Mindeközben egyre több lehetőséget és veszélyt is ígér az MI. Mi lesz a tudományos kutatás és a mérnöki tevékenység jövője ebben a helyzetben? Mivel fog foglalkozni a jövő kutatója és mérnöke? A "HUN-REN PE Komplex rendszerek figyelemmel kísérése Kutatócsoportban" és a Pannon Egyetemen milyen kutatásokat végzünk annak érdekében, hogy az ipar negyedik és ötödik forradalma sikeres legyen? Milyen kapcsolódó fejlesztések vannak a hazai iparvállalatoknál? Hogyan tudunk önvezető termelő rendszereket létrehozni? Miként tudjuk támogatni az üzemekben dolgozók és a kutatók munkáját? Az előadás zárásaként rámutatok, hogy az eszközök egyre inkább elérhetők, így akár Te is készíthetsz gépi tanulási modelleket, segítve ezzel tanulmányaid és hétköznapjaid.
 
További információk megtalálhatóak megújult honlapunkon: https://jaszn.uni-pannon.hu/jaszn és jedlikszakkollegium@uni-pannon.hu  
 
Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt!