Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

A világon egyedülálló intelligens nyomtatót hozott forgalomba az OWN-X Kft., melyhez az elektronikus egységeket és az intelligenciát biztosító szoftver fejlesztését a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának munkatársai végezték. A termék széleskörű ausztrál-amerikai-magyar tudományos és technológiai együttműködés eredményeként valósulhatott meg.

fejlesztokA Műszaki Informatikai Kar az intelligens nyomtató teljes fejlesztési folyamatát végigkísérte az innovációtól a gyártásig. A gyártást kereskedelmi mennyiségben a karral tudományosan is együttműködő Innomed Zrt. végzi. Az intelligens, azaz a gyorsan változó igényekhez gyorsan alkalmazkodni képes nyomtató tervezését és a végső ipari termékké alakítását jórészt a Műszaki Informatikai Kar Villamosmérnöki és Információs Rendszerek Tanszék munkatársai végezték Dr. Juhász Zoltán egyetemi docens vezetésével. Kidolgozták a vezérlő elektronikát és az igényekhez alakították a mechanikát. Olyan prototípus készült, mely a legkülönbözőbb felhasználók hatékonyságát növeli.

A termék a nyomtatástechnológiai és informatikai adottságai miatt jelent áttörést a nyomtatópiacon, hiszen szolgáltatási színvonala minden eddiginél magasabb, amit technológiai fejlettségével ér el. Az intelligenciájából következően változó tartalommal képes nagy felbontású színes képeket nyomtatni, széles mérethatárok között, minden eddiginél olcsóbban. Ezen feladatok együttes megvalósítására eddig egyetlen gép sem volt képes.