Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

A májusi technology meetup május 7-én kerül megrendezésre, a szokásos HIBRID formában. A személyes résztevőkkel pedig networkingelünk és pizzázunk az előadások után az egyetemen.  

Személyesen: 8200 Veszprém, Egyetem u. 10. - Műszaki Informatikai Kar épülete - I épület, 4. emelet, 415. Terem
Online: https://bit.ly/3UyfmhP
Az előadások magyar nyelven lesznek megtartva.

Témáink:

Orvosi eszközök UX-UI fejlesztési folyamata
A UX-UI design a művészi szabadság és a mérnöki pontosság szerelem gyermeke. Előadásunkban megmutatjuk, hogy a felhasználói felületek tervezésénél hogyan érvényesül általánosan ez a kettősség, és milyen alapelvek mentén kell egy jól használható felhasználói felületet fejleszteni, illetve mi történik akkor, ha ebbe a kettősségbe érkezik harmadikként egy szabvány követelmény. Ez a hármas felállás vonatkozik specifikusan az orvosi eszközök/szoftverek UX-és UI kialakítására, ami nap mint nap kihívás elé állítja a fejlesztői csapatokat. Az előadást ajánljuk: UX-UI pártiaknak, szkeptikusoknak és tagadóknak, illetve szoftverfejlesztőknek.
Előadók: Hatalyák Zsófia: Rendszermérnök, Usability- és UX-designer, Nemes Róbert: Software Engineer
HZs: A B. Braun, mint globális orvostechnikai szereplő világszerte intenzív osztályokon használt akut dialízis és plazmaferezis rendszereinek felhasználói felületéért felel. Vezette többek között az OMNI készülék grafikus felhasználói felületének, illetve folyamatának átalakítását, az ehhez kapcsolódó tervezési, megvalósítási és usability tesztelési tevékenységeket.
NR: Diplomám szerint villamosmérnök, a gyakorlatban szoftverfejlesztő. Az alapképzés mellett saját vállalkozásomban magyar kisvállalkozások digitális átalakulását támogattam, de jelenleg egy befektetési banknál dolgozom egy szoftvertesztelő keretrendszer fejlesztőjeként és emellett MBA képzésben veszek részt. Az utóbbi időben egyre inkább érdekel a felhasználói élmény (UX) mérése és tervezése, amely új perspektívákat nyitott számomra az informatikai projektek megközelítésében.
#design #usability #useerrors #usabilitytests #medicaldevice #UXUI

Git for Dummies
Git kezdőknek pár haladóbb gondolattal.
Előadó: Petrás Botond - Software Dev Engineer - One Identity
PB: Veszprémben diplomáztam 2022-ben, azóta dolgozok a OneIdentity-nel, elsősorban, mint C++ fejlesztő, de a két év alatt szembejött több, mint 10 programozási nyelv. Tanulmányaimon kivül találkoztam először a Git-tel, de ez a tudásom kb egyetlen része, ami nem avult el mióta elsajátitottam.
#Git #Beginner #for-dummies

Ismét lesz Quizizz kvízjáték!
Olyan kvíz, ahol nem elég a helyes választ megadnod, de gyorsnak is kell lenned, hogy megnyerhesd az értékes https://www.udemy.com/ kurzusokat.
1. helyezett 25 euro
2. helyezett 20 euro
3. helyezett 15 euro
értékben választhat magának kurzust.

FONTOS! Az előadásokról ezúttal is felvétel készül. A részvételed egyben a hozzájárulásodat is jelenti, hogy publikus csatornáinkon felhasználhatjuk azokat.