Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

Karunk elsőéves hallgatói, Éles András és Szili László nemzetközi szinten bizonyították matematikatudásukat, 14 ország 106 csapata közül második helyezést értek el.

Az izraeli Ariel University Center of Samaria nemzetközi matematikaversenyt szervezett decemberben The Second Team Internet Mathematical Olympiad címmel. A csapatverseny első fordulójában a Műszaki Informatikai Kar két elsőéves mérnök informatikus alapszakos hallgatója, Éles András és Szili László értékes második helyezést ért el.

A versenyben 14 ország 37 egyeteméről 106 csapat indult. A 8 feladatból álló megmérettetés kérdéseit az interneten keresztül kapták a hallgatók. Az első fordulóban feladatonként 10-15 percen belül kellett a megoldást számítógépes rendszeren keresztül leadniuk. Ebben a fordulóban, azaz csak a helyes válaszokat értékelve érték el hallgatók a kiemelkedő eredményt. A verseny második felében az első forduló kérdéseire részletes számolásokkal és indoklásokkal együtt kidolgozott válaszokat kellett leadniuk angol nyelven, itt szintén a legjobbak között a szerepeltek, 24. helyezést értek el. Gratulálunk és további sikereket kívánunk!