Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

Küzdelmes, de eredményes felvételi időszakot zárt a Pannon Egyetem, 1605 hallgató jutott be az általános eljárás során - hangzott el a Pontszámító sajtótájékoztatón, 2024.07.26-án pénteken. 

A megváltozott pontszámítás versenyhelyzetet teremtett a leendő hallgatók között, a Műszaki Informatikai Karon szakkörökre, versenyeredményekre és szintvizsgákra is lehet többek között intézményi pluszpontot szerezni.

A MIK kiemelten sikeres beiskolázási folyamatot tudhat maga mögött, hiszen az elmúlt másfél évtized harmadik legmagasabb felvett hallgatói létszámadatait érték el a 2024. évi általános felvételi eljárásban, amely a demográfiai folyamatokat ismerve különösen szép eredmény.

Összesen 401 fő nyert felvételt a Kar által meghirdetett informatikus és villamosmérnöki képzésekre; a felvettek 93%-a államilag támogatott formában kezdheti meg tanulmányait szeptembertől: 302 fő alapképzésen, 50 fő mesterképzésen, 49 fő pedig felsőoktatási szakképzésen. A felvett hallgatók közül 344 fő veszprémi, 21 fő nagykanizsai, 26 fő zalaegerszegi, míg 10 fő ajkai képzési helyre nyert felvételt. A Kar ez évben először az Ajka Kampuszon is meghirdette a programtervező informatikus felsőoktatási szakképzést, így napjaink legkorszerűbb IT technológiáiról, a szoftverfejlesztés- és tesztelés elméleti és gyakorlati tudnivalóiról, valamint a webes technológiák és virtuális valóság legújabb eredményeiről már nem csak Veszprémben, Nagykanizsán és Zalaegerszegen tanulhatnak a felvételt nyert diákok. A képzési kínálat bővítésétől a Kar azt várja, hogy regionális szerepe tovább nő, elősegítve a térség fejlődését.

Pontszámító sajtótájékoztató

Balról: Decsi Péter, Dr. Fehérvölgyi Beáta, Dr. Molnárné Dr. Barna Katalin, Dr. Abonyi János, Dr. Gál Balázs, Dr. Bodnár Éva, Dr. Rostási Ágnes és Dr. Süle Zoltán
Fotó: Szabó László

Az alapszakokat tekintve a legnépszerűbb képzés a korábbi évekhez hasonlóan idén is a programtervező informatikus alapszak volt a Műszaki Informatikai Karon, amelyre nappali és levelező tagozaton összesen 134 fő, míg a második legvonzóbb mérnökinformatikus alapszakra a két tagozaton összesen 65 fő került felvételre. A Kar mesterképzései közül továbbra is a legnépszerűbb a mesterséges intelligencia és adatelemzés területeire fókuszáló adattudomány MSc szak, amelyen 28 fő kezdi meg tanulmányait szeptembertől.

A Műszaki Informatikai Kar a felvett hallgatóit a munkaerőpiaci elvárásokhoz és a gyakorlatorientált magas szintű oktatáshoz maximálisan illeszkedő képzési programokkal várja, amelyek közül valamennyi alap- és mesterképzés duális formában is elérhető. Mindezek mellett számos ösztöndíj lehetőség is nyitva áll a felvett és a hamarosan megnyíló pótfelvételi eljárásban felvételre kerülő diákok számára, ahol akár 1 millió forintos ösztöndíjban is részesülhetnek a legkiválóbb jelentkezők.

A 2024. évi pótfelvételi eljárásban további lehetőség lesz alap- és mesterképzésekre, továbbá felsőoktatási szakképzésekre is jelentkezni július 30. és augusztus 7-e között. Fontos, hogy a kar minden meghirdetett szakja állami ösztöndíjas formában is elérhető lesz, így a következő hetekben továbbra is várják a továbbtanulni szándékozó diákokat mind a veszprémi, mind az ajkai, nagykanizsai és zalaegerszegi központokban. Ezzel kapcsolatban további részletek ITT olvashatók.