Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

Az elmúlt 15 év legeredményesebb felvételi időszakát zárta MIK, melynek köszönhetően 527 új hallgatóval bővül a kar létszáma szeptembertől. Gratulálunk minden elsőéves hallgatónknak!

Ez a szám a tavalyi évhez képest 65%-os növekedést jelent, de fontos kiemelni, hogy a karon folyó minőségi képzés további erősödését mutatja, hogy minden informatikus alapszak felvételi ponthatára számottevően emelkedett a tavalyi évhez képest! Az alapszakokat tekintve a legnépszerűbb képzés a korábbi évekhez hasonlóan idén is a programtervező informatikus alapszak volt, amelyre nappali és levelező tagozaton összesen 165 fő, míg a második legvonzóbb mérnökinformatikus alapszakra a két tagozaton összesen 97 fő került felvételre.

A kar országosan azon két egyetem egyike közé tartozik, ahol napjaink egyik legaktuálisabb informatikai tématerületét, az adattudományt az idei évtől mester szintű képzés keretében választhatták az érdeklődők. A szak népszerűségét jelzi, hogy 128 jelentkező adott be felvételi kérelmet a képzésre, akik közül a legkiválóbb 45 diák kezdheti meg tanulmányait szeptembertől.

A 2023. évi pótfelvételi eljárásban további lehetőség lesz alap- és mesterképzésekre, továbbá felsőoktatási szakképzésekre is jelentkezni. Fontos, hogy minden alapszak állami ösztöndíjas formában is elérhető lesz, így a következő hetekben továbbra is várjuk a továbbtanulni szándékozó diákokat mind a veszprémi, mind a nagykanizsai és zalaegerszegi központokban. Ezzel kapcsolatban további részletek ITT olvashatók.