Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

 
BBB donto 2021 04 17 megnyito ZSURI dontosok vesenyzok szerk
 


A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara mindig nagy figyelmet fordít arra, hogy az informatika világa iránt érdeklődő középiskolás diákok számára, minél szélesebb körű lehetőséget biztosítson, hogy tehetségüket és tudásukat kibontakoztassák, egymással megmérettethessék. A tehetséggondozó programunk egyik ilyen eleme, a Bakonyi Bitfaragó Bajnokság, amely idén immáron nyolcadik alkalommal került megrendezésre.

Az országos középiskolai programozási csapatversenyen az eddigi évek tapasztalatai is azt mutatták, hogy nagy a részvételi hajlandóság, valamint az is különösen pozitív visszajelzés, hogy évről-évre vannak visszatérő indulók.

A résztvevő diákok változatos feladatokon keresztül bizonyíthatják problémamegoldó, valamint együttműködő képességüket és természetesen a szakmai felkészültségüket egyaránt.

A jelenlegi járványhelyzet miatt, az idei Bakonyi Bitfaragó Bajnokság döntője az online térben került megrendezésre, amely a rendhagyó helyzet ellenére is sikeresen és nagy érdeklődés mellett zajlott le.

A Bakonyi Bitfaragó Bajnokság 2021. április 17-én megrendezésre kerülő döntőjében a résztvevő csapatoknak az Ipar 4.0 jegyében - egy szerveren előre felprogramozott virtuális termelési környezethez kapcsolódó komplex feladatsorozatot kellett megoldaniuk. Amelyben szerepelt például a gyártósorokon készült termékek minőség-ellenőrzése és kategorizálása, illetve a különböző termelési folyamatok vizualizálása is.

A Bajnokság szellemiségét talán az a gondolat írja körül legjobban, amelyet Dr. Hartung Ferenc Karunk dékánja fogalmazott meg: „Azok, akik a döntőig eljutnak már mind győztesek és büszkén vállalhatják szakmai rátermettségüket.”

A Bakonyi Bitfaragó Bajnokságot idén a Hazizz csapata nyerte meg, tagjai a BMSZC Neumann János Informatikai Technikum tanulói: Vad Avar, Stefán Kornél, Horváth Gergely Zsolt. Második helyen a HobBITech csapata zárt, melynek tagjai: Sárközi Balázs, Baldauf Márton, Szöghy Richárd, akik szintén a BMSZC Neumann János Informatikai Technikum tanulói. És a „bronzérmes” csapat pedig: a Was Ist Dos, akik szintén ugyanezt az Intézményt képviselték, a tagok pedig a következők: Szentesi Botond, Dockál Dominik és Péter Gábor.

A döntőbe jutott 6 csapat tagjai az Európai Unió által finanszírozott EFOP-3.4.3-16-2016-00009 azonosítószámú „A felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása a Pannon Egyetemen" elnevezésű támogatásnak, valamint a(z) Areus Infokommunikációs Zrt. cég felajánlásának köszönhetően értékes tárgyjutalomban részesülhettek.

Szívből gratulálunk helyezettnek, illetve szeretnénk ezúton is köszönetet mondani valamennyi résztvevőnek, közreműködőnek, és a felkészítő tanároknak egyaránt.

2021 őszén újra találkozunk!