Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

A Műszaki Informatikai Kar három hallgatója vett részt a 33. Hajós György Országos Matematika Versenyen május 5. és 7. között Baján. Éles András mérnök informatikus 108 hallgató közül első helyezést ért el, a csapatversenyben a kar harmadik legjobb lett.

hajos-gyorgy-versenyA versenyt műszaki és gazdasági főiskolai és egyetemi karok, alapképzésben résztvevő nappali tagozatos hallgatói számára rendezik meg már 33 éve. A Műszaki Informatikai Karról két mérnök informatikus és egy villamosmérnök hallgató vett részt a megmérettetésen, 28 másik kar csapatával mérték össze tudásukat. Három óra alatt kellett megoldaniuk öt kifejtős feladatot. Pontszámaik alapján a csapatversenyben 3. helyezést értek el.

Ugyanakkor minden versenyző résztvevője volt az egyéni versenynek is, 108 hallgató közül Éles András elsőéves mérnök informatikus magasan a legtöbb ponttal első helyezést ért el. Szili László elsőéves mérnök informatikus 12., Pózna Anna elsőéves villamosmérnök pedig 45.-ként végzett.

hajos-gyorgy-csapatA nagy hagyománnyal rendelkező matematikaversenynek idén a bajai Eötvös József Főiskola Műszaki és Közgadaságtudományi Kara adott otthont. A versenybizottság elnöke a város szülötte, a rendező főiskola jogelődintézményének egykori hallgatója , a nagyhírű matematikus, Obádovics Gyula professzor volt.

Gratulálunk, további sikereket kívánunk!