Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

Nyári Tábort szerveztek a Műszaki Informatikai Karon 2007. július 9-től 15-ig az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola diákjai részére.

Július második hetében az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola öt diákja vett rész tehetséggondozó nyári táborban a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán. Hosszú Ivett (Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium), Csáforda Tamás (Krúdy Gyula Gimnázium, Győr), Propszt Norbert (Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium, Stallenberger József (Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium) és Szoldatics András (Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium, Kaposvár) Veszprémben nemcsak szakmai foglalkozások, de színes kulturális programok is várták a résztvevőket.

Délelőttönként az I épület 924-es tantermében berendezett számítógép-teremben folytak a foglalkozások, ahol a diákok elsajátíthatták a LaTeX szövegformázó rendszer használatát, valamint megismerhettek néhányat a Karon folyó kutatások témáiból, az elért tudományos eredményekből. Végül, de nem utolsó sorban betekintést nyerhettek a Pannon Egyetem mérnök-informatikus képzésének felépítésébe, tananyagába is. A szakmai programot Hegyháti Máté, harmadéves hallgató koordinálta.

Az érkezést követő napon dr. Friedler Ferenc, a Kar dékánja köszöntötte a diákokat, akik aztán bejárták az egyetemet. A következő napokon városnézés következett. Veszprém történelmi belvárosa, kulturális értékei, a Tűztorony, a Vár, az ország egyik legszebb vadasparkja ideális környezetet biztosított a személyesebb pillanatokhoz. A tábort egy balatonfüredi városnézés zárta.

Andorka Miklós, a szabadidős és kulturális programok koordinátora szerint a fiatalok szívesen fogadták a matematikán kívüli lehetőségeket. Külön örültek annak, hogy minden nap lehetőségük nyílt önálló, „szabadfoglalkozású” időtöltésre. A tábor így egy speciális osztálykirándulásra hasonlított, amelynek Veszprém, a Pannon Egyetem, a Műszaki Informatikai Kar adott otthont.

A tábor utolsó napján a szervezők egy kérdőív kitöltésére kérték a résztvevőket, hogy a friss benyomások segíthessenek a program tökéletesítésében. Íme néhány a válaszok közül:

„Nagy segítség lesz majd ez a tudás az egyetemen. Magabiztosabban fogjuk kezdeni az évet.”

„Természetesen volt egy-két dolog, amit nehezebben lehetett megérteni, de összességében nagyon jónak és hasznosnak tartom a délelőttökön elhangzott előadásokat.”

„Veszprém egy nagyon szép város. Örülök, hogy jobban megismerhettem.”

„Sokban segített a tábor megismerni az egyetemet, a következő években is folytatni kellene a tábort.”

Az utolsó mondatba rejtett kívánság minden bizonnyal teljesülni fog. A szervezők eldöntötték ugyanis, hogy jövőre folytatják, amit az idén kezdtek.

„Jövőre, ugyanitt!” – így búcsúztatták a fiatal matematikusokat. Veszprémben, a Pannon Egyetemen, a Műszaki Informatikai Karon.