Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

2023. február 2-án Budapesten tartották a Magyar-Koszovói Gazdasági Együttműködési Kormányközi Vegyes Bizottság második ülését magyar részről dr. Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkárának, koszovói részről Rozeta Hajdari, a koszovói kormány ipari, vállalkozási és kereskedelmi miniszter asszonyának elnökletével.

A magyar-koszovói kapcsolatokban fontos szerepet játszanak az oktatási és kutatás-fejlesztési együttműködések; az idén 10. évfordulóját ünneplő Stipendium-Hungaricum ösztöndíjprogram népszerű Koszovóban, a koszovói jelentkezők száma rendszeresen meghaladja az évente felajánlott ösztöndíjkeretet.

Dr. Gelencsér Andás a Pannon Egyetem rektora, valamint dr. Süle Zoltán a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának dékánja együttműködési megállapodást írtak alá a Pristinai Egyetem Villamosmérnöki és Számítástechnikai Karának dékánjával, Dr. Isak Shabani professzorral, amely együttműködés fókuszában a közös nemzetközi kutatás-fejlesztési projektek megvalósításának ösztönzése, valamint az oktatói, hallgatói mobilitás elősegítése, és nyári egyetemeken, szakmai eseményeken való közös megjelenés támogatása áll.

(A képen balról jobbra látható: Gelencsér András a Pannon Egyetem rektora, Rozeta Hajdari a koszovói kormány ipari, vállalkozási és kereskedelmi miniszterasszonya, Dr. Isak Shabani a Pristinai Egyetem Villamosmérnöki és Számítástechnikai Karának dékánja, Dr. Süle Zoltán a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának dékánja)