Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

Náboj matematikaverseny

A Budapesti Corvinus Egyetem mellett a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara adott otthont a 2024. április 19-én megrendezett nemzetközi matematikaverseny magyar résztvevőinek.

A Náboj egyidőben zajlott Veszprémben, Budapesten, Cambridge-ben, Zürichben és több európai nagyvárosban. Két kategóriában, junior és senior korosztályban indulhattak egy-egy középiskola diákjai legfeljebb 5 fős csapatokkal. A verseny 120 percig tartott, ezalatt kellett a versenyzőknek a lehető legtöbb feladatot megoldaniuk.

2005 óta rendszeresen, több országban is megrendezik a Nábojt a szervezők, így egyedülálló lehetőséget biztosítanak a versenyzőknek arra, hogy összemérjék képességeiket és tudásukat más országokból származó társaikkal. Veszprém legutóbb 2019-ben adott otthont a versenynek.

Pénteken hat középiskola 55 diákja mérte össze tudását Veszprémben, érkeztek középiskolások Veszprémből, Zircről, Esztergomból, Pécsről, Székesfehérvárról és Budapestről.

 

Az alábbi helyezések születtek Veszprémben: 

Junior kategória: 

1. Lovassy László Gimnázium
2. Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma, C csapat
3. Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma, B csapat

 

Senior kategória: 

1. Lovassy László Gimnázium
2. Újpesti Babits Mihály Gimnázium
3. Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium

 

A Lovassy László Gimnázium junior csapata az összesített eredmények alapján országos szinten az előkelő 4. helyet érte el.