Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

thumb cimer-kekfeherMSc felvételi vizsga időpontja

Veszprémben 2020. január 8. kedd 10 óra
8200 Veszprém Egyetem utca 2. I épület 7. emelet 726 terem
 
 

A felvételizők számára értesítő a felvételiben elektronikus úton kerül kiküldésre.

 

Az (O)TDK eredményről és a szakmai tevékenységekről szóló igazolást mindig csatolni kell. Intézményi vizsgák sajátos követelményei A szakmai felvételi elbeszélgetésen a jelentkezőknek a mérnök informatikus alapképzés alapozó tárgyai és szakmai törzsanyagának témakörei ismereteit (max. 30 pont) és szakmai angol tudását (max. 5 pont), szakmai tapasztalatait és motiváltságát (max. 10 pont) mérjük fel.

Mérnökinformatikus MSc szakra jelentkezőknek
A szakmai törzsanyagból az alábbi témaköröket fogja a mérnök informatikus felvételi bizottság érinteni:

  • Architektúrák,
  • Operációs rendszerek,
  • Számítógép hálózatok,
  • Formális nyelvek,
  • Algoritmusok,
  • Adatstruktúrák,
  • Matematikai analízis,
  • Lineáris algebra,
  • Diszkrét matematika.

A nem mérnök informatikus hallgatók a témakörökről érintőlegesen fognak kérdéseket kapni, főleg a szakmájukkal kapcsolatos kérdésekről lesz szó. 

Tájékoztatom, hogy ha nem mérnökinformatikus BSc (ill. műszaki informatikus főiskolai) előző diplomával rendelkezik, meg kell vizsgálnunk, hogy korábbi tanulmányai során elegendő kreditszámú ismerettel rendelkezik-e a felvételhez szükséges előírt témakörökből. Ehhez a vizsgálathoz szükség van a korábbi tanulmányai során teljesített azon tantárgyak tematikáinak másolatára, amelyek az alábbi témakörök valamelyikét részben vagy egészben lefedik:

– számításelméleti és programozási ismeretek: számítás- és algoritmuselmélet, programnyelvek, programtervezés, szoftver technológia; 
– számítógép ismeretek: elektronika, digitális technika, mérés- és szabályozástechnika, számítógép architektúrák, operációs rendszerek, számítógépes hálózatok;
– információs rendszerek ismeretek: adatbázis-kezelés, tudásreprezentáció, informatikai rendszerek modellezése, analízise, megvalósítása, biztonsági kérdései.

Csak a tematikák ismeretében tudjuk megállapítani, hogy rendelkezik-e a felvételhez szükséges szakmai ismeretekkel, illetve – sikeres felvételi esetén – mely területen kell a hiányzó témaköröket lefedő kiegészítő tárgyak teljesítését előírnunk (amelyet az MSc tanulmányokkal párhuzamosan kell majd elvégeznie).

Kérem, a tematika másolatokat elküldeni szíveskedjenek Dr. Leitold Adrien dékánhelyettes részére a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar 8200 Veszprém Egyetem utca 10. címre vagy elektronikusan a reszismeret@mik.uni-pannon.hu e-mailcímre.

Kérem akinek az időpont nem megfelelő vegye fel velünk a kapcsolatot a 88-62-4024-es számon vagy írjon a felveteli@mik.uni-pannon.hu címre.