Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

pannon egyetem műszaki informatikai kar nyári tábor

A balatoni csobbanás ugyan elmaradt, de tartalmas szakmai programokban nem szenvedett hiányt az a 36 diák, aki a Műszaki Informatikai Kar immár hagyományosnak mondható nyári táborában vett részt június utolsó hetében.

Olyan középiskolás, még felsőoktatás előtt álló diákokat szólít meg minden évben a MIK, akik már tudják, hogy műszaki és/vagy informatikai irányban tanulnának tovább, és szeretnék jobban megismerni az egyetem képzéseit, miliőjét. A 2024 szeptemberétől életbe lépő intézményi pluszpontokat is adó táborba az ország minden pontjáról jöttek diákok, így az interaktív városnéző túra is sok érdekességet tartogatott számukra.

Bár a hirtelen jött felhőszakadás megakadályozta a strandolást, és a rögtönzött buszos kirándulás során még a Süss fel nap c. dalt is elénekelték, a pótlólagos Minecraft sokak számára gyógyír volt.

A hét során bemutatkoztak a kar céges partnerei, gyárlátogatásra is sor került, a Continental, a Balluff és a One Identity is megmutatta, milyen karrierutak járhatók be náluk a MIK-en elvégezhető szakokkal. Önismereti játékokkal, a Kar oktatóinak előadásaival, társasjátékokkal és programozással töltötték az időt a táborozók, és – remélhetőleg – jövőbeli oktatóikkal és szaktársaikkal is megismerkedhettek.

Képgalériánkat itt tekinthetik meg.