Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

A Mûszaki Informatikai Kar szakmai napot szervezett elsőéves hallgatóink részére. A szakmai nap célja volt, hogy elsőéves hallgatóink közelebbről is megismerkedjenek az Egyetemmel, a Karral és évfolyamtársaikkal.

elsosnapA szakmai nap felvetés már régóta foglalkoztatta a Kar vezetését és idén először a MIK Hallgatói Önkormányzattal együtt kidolgozásra került a MIK Elsősnap.

Célja, hogy a beiratkozott hallgatók még a tanév megkezdése előtt, mikor még nem terheli őket órarendi kötöttség egy délutánon megismerkedjenek a Kar vezetésével, Szakvezetőikkel és Szaktársaikkal.

A Kar vezetésének bemutatása után Dr. Friedler Ferenc Dákán úr köszöntötte a hallgatóságot. Bemutatta az Egyetem tudományos felépítését és a fokozatokat. Ismertette az elvárásokat és az együttműködés célját melyet idézek:
"A közös cél: A hallgatók sikeres szakmai karrierje"
Hangsúlyozta az Angol nylev fontosságát is. 
Ezután a hallgatók a Szakvezetőkkel együtt elindultak, hogy 9 laborral ismerkedhessenek meg. Eközben a szakvezetők számos a szakkal kapcsolatos információt mondtak el és eközben lehetett kötetlenül is beszélgetni velük. A laborok látogatására 15 perc állt rendelkezésre ahová, egy előre meghatározott menetrend szerint érkeztek a csoportok.
A szakvezetők, laborvezetők, és a hallgatók egyöntetűen sikeresnek és hasznosnak ítélték meg a látogatást.
Ezután a közös vacsorára került sor a szálláshelyen, majd idegenvezetéssel egybekötött városnézésre indult a már nem oly népes csapat. Veszprém város nevezetességeit végigjárva ízelítőt kaptunk a város történelméről is. Ezt követően a csapat közösen töltötte el az estét és hazaérkezés után egy újabb közös étkezést és beszélgetést tartottunk a szálláshelyünkön.
Ezúton is köszönöm a MIK Hallgatói Önkormányzatának, Szakvezetőknek és Laborok képviselőinek aktív részvételét.

Mészáros Péter
tanulmányi referens