Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

kód kódsor tábla oktatás

A Programtervező informatikus BSc legnépszerűbb szak a Műszaki Informatikai Karán az utóbbi évek jelentkezései alapján.

A matematikai, számítástudományi, informatikai ismeretekre épülő képzésünknek köszönhetően gyorsan, hatékonyan és kreatívan tudsz majd közreműködni új technológiák működtetésében és/vagy továbbfejlesztésében.

A tanulmányaid alatt megismerkedhetsz a mobilprogramozással, algoritmusokkal, programozási nyelvekkel, a web-, és játékfejlesztéssel, valamint a komplex szoftverfejlesztéssel. Betekintést nyersz a mesterséges intelligencia és a webes, valamint mobil rendszerek fejlesztésébe is, amelyek napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő szektorai.

A képzés során mindent megtudhatsz napjaink legfontosabb és széles körben alkalmazott informatikai területeiről: a CISCO hálózatokról és informatikai biztonságról, a nyílt forráskódú, és .NET alapú szoftverfejlesztésről, az adatbányászatról, a virtuális valóságról és mesterséges intelligenciáról, a képfeldolgozásról, valamint a VMWare lehetőségekről.

Elhelyezkedési és kereseti lehetőségek

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán végzett programtervező informatikusokat szívesen alkalmazzák az informatika szinte bármely területén, leggyakrabban szoftverfejlesztőként, alkalmazásprogramozóként, hálózat- és multimédia fejlesztőként helyezkednek el egykori hallgatóink a diplomantul.hu kimutatásai szerint. Ezekben a munkakörökben 550 ezer és 1,3 millió forint közötti fizetést is elérhetsz a fizetesek.hu friss felmérései szerint. Diplomád birtokában olyan cégeknél találhatsz munkát, mint pl. az Ericsson, Telekom vagy a Continental.