Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

mérnökinformatikus számítógép

A második legnépszerűbb képzés a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán. A szak az informatika és a mérnöki tudományok egyesítésére épít. Az informatikai rendszerek tervezése és fejlesztése mellett olyan alapvető mérnöki ismeretekkel is gazdagodsz, mint a digitális elektronika vagy a robotika.

Ez a szak különösen alkalmas azok számára, akik a hardver és szoftver közötti határterületen szeretnének dolgozni, és érdeklődnek az olyan speciális területek iránt, mint az automatizált gyártási rendszerek, az intelligens rendszerek tervezése vagy az elektronikus eszközök fejlesztése. Sok mérnökinformatikus diákunk dolgozik az autóiparban a Continental-nál vagy a ThyssenKrupp-nál, de minden mérnöki tevékenységet folytató cégnél elengedhetetlenek a mérnökinformatikusok.

Mérnökinformatikusként olyan szakmailag felkészült szakemberként léphetsz a munkaerőpiacra, aki a hardverorientált oktatásnak köszönhetően stabil tudással rendelkezik ahhoz, hogy meghatározó része legyen az informatikai piaci szektor valamennyi projektjének, kihívásainak.

Manapság egy mérnökinformatikus nélkülözhetetlen szereplője a hétköznapi életünknek, elég, ha csak az okoseszközökre (mobiltelefon, tv, autó, mosógép) gondolunk és az azokat működtető számítógépekre, szoftverekre, amelyeket mind-mind informatikusok fejlesztenek.

Hallgatóink az alap IT-tudáson túl speciális ismereteket is szerezhetnek, mint a képfeldolgozás, virtuális környezetek vagy orvosi/egészségügyi informatika.

Elhelyezkedési lehetőségek:

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán végzett mérnökinformatikusok iránt évek óta magas a kereslet, akár termelői, szolgáltató, közigazgatási, banki, kereskedelmi vagy vállalkozói szektorról beszélünk. Leggyakrabban szoftverfejlesztőként helyezkednek el a diplomantul.hu adatai szerint ezzel a diplomával, de alkalmazásprogramozó, informatikai projektmenedzser, IT csoportvezető és - üzemeltető, webfejlesztő, rendszergazda és rendszerelemző munkaköröket is gyakran betöltenek. A magas kereslet magas fizetésekkel is jár akár 1,6 millió forintot is hazavihetsz ezzel a diplomával a Hays Salary Guide 2024 szerint.

 

Fotó: pexels.com