Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

Az autóipari munkákról és a mobilitás átalakulásáról is szó esett a Mérnök tavasz címmel tartott rendezvényen március 30-án, Veszprémben a Kossuth utcán.

Délelőtt 11 órától folyamatosan érkeztek a helyi érdeklődők a thyssenkrupp és a Pannon Egyetem közös standjához a belvárosban. A programot az elektromos kormányrendszerek fejlesztésével foglalkozó thyssenkrupp és a Pannon Egyetem szervezte közösen. Naszádos László, a thyssenkrupp veszprémi mérnökirodájának vezetője elmondta, két éve vannak jelen Veszprémben, és a rendezvénnyel igyekeztek bemutatni tevékenységüket a helyieknek azzal a nem titkolt céllal, hogy új kollégákat is toborozzanak. A rendezvényen két tesztautó is megtekinthető volt, amelyek segítségével megismertették fejlesztési tevékenységüket, valamint néhány olyan elektronikát is bemutattak, amelyeket a társaság fejleszt.

Délután kerekasztal-beszélgetést tartottak, amelyen az önkormányzat képviseletében Porga Gyula polgármester, míg a Pannon Egyetem részéről Fodor Attila, az intézmény Műszaki Informatikai Karának dékánhelyettese vett részt. Az eseményen a K+F tevékenységről, valamint a város, a cég és az egyetem közötti kapcsolatról is szó esett.