Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

Szeptember 23-én késő estig várta tárt „karokkal” a Pannon Egyetem az ifjú kutatókat, kíváncsi tudóspalántákat. Az országos szintű Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat keretében számos izgalmas, élményekkel teli programot kínált az egyetem a több száz látogatónak.

Egyetemünk három városában több mint 50 programon vehetett részt az a mintegy 2000 tudományok iránt érdeklődő idős és fiatal, aki ellátogatott a kutatók éjszakájára. A korábbi évekhez képest nagyobb volt az érdeklődés a programok iránt, új helyszínként a Nagykanizsai Kampusz és a keszthelyi Georgikon Kar is csatlakozott érdekes előadásokkal. Megnyíltak a laborok, kézzelfoghatóvá váltak az elérhetetlennek tűnő kísérletek és kutatások, emberi közelségbe kerültek a professzorok, érdekes előadások, játékok és beszélgetések várták az érdeklődőket szeptember 23-án. A legidősebb résztvevő már 80 év felé járt, a legifjabb alig néhány hónapos volt.

Az informatikusok éjszakája nemcsak informatikusoknak szólt, bemutatták a gépek és kutatások emberi oldalát, a logisztikai rendszerekről, egészségügyről, nanotechnológiáról, robotokról és titkosírásról és kódfejtésről is többet megtudhattak a Műszaki Informatikai Karra látogatók. Legnépszerűbb a nanotechnológiát és a legorobotokat bemutató kutatólaboratórium volt, sok érdeklődőt vonzottak a kutató hallgatók programjai is. A kar által működtetett Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola diákjai a Dunántúl minden részéről és a határainkon túlról is részt vettek a programokon.