Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

Július 20-ig lehet jelentkezni a Kooperatív Doktori Programra!

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett speciális ösztöndíjprogram az ipari és szolgáltatói szektorok igényeihez igazodva, célzottan támogatja a tehetséges magyar fiatalok pályakezdését, a gyakorlattal rendelkező szenior szakemberek tudományos életútjának megalapozását. Különösen fontos, hogy az egyetemisták és a szakmailag elkötelezett munkavállalók megszerzett tudásukat minél nagyobb számban a gyakorlatban is hasznosítsák a partnercégeknél végzett kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységeikben. Óriási büszkeség, hogy az egész program arca a Pannon Egyetem programja lett. Gratulálunk hozzá! 

A Kooperatív Doktori Programban részt vevő doktori hallgatók választott témájukat vállalati együttműködésben, a felsőoktatási doktori iskolák intézményes keretei között dolgozzák fel. A program a nyertes hallgató tanulmányait és kutatásait segíti havi 400 ezer forintos ösztöndíjjal. Az ösztöndíjat elnyert doktorandusz után jelentős mértékű támogatásban részesül az őt befogadó és segítő doktori iskola, a témavezető és a vállalati szakértő is.

Az ösztöndíjprogram legfőbb célja az egyetemek és a gazdaság összekapcsolása azzal, hogy a doktorandusz a kutatásai témáját az ipari szereplővel és az egyetemmel közösen határozza meg, koordináltan dolgoznak együtt. Ez az alapja annak, hogy emelkedjen a magyar szabadalmak száma, erősítve ezzel a magyar innovációt, nemzetünk jövőképességét.

További részletek: https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/nkfi-alap/kooperativ-doktori-program-kdp-2023/palyazati-felhivas