Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

prog24 24 órás programozási verseny

Immár 17. alkalommal, 2024. október 8-9-én zajlott a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar hagyományos 24 órás programozási versenye.

Dr. Süle Zoltán dékán a megnyitón elmondta, hogy kihívás elé állítani a leendő informatikusokat mindig jó dolog. „Sokat gondolkodunk egy ilyen verseny előtt, hogy milyen tematika köré építsük a versenyt, legyen az MI, informatikai biztonság, kriptográfia, gépi látás vagy egészségügyi informatika, de a cél mindig az, hogy valami komplex dolog álljon össze, amiből tudtok tanulni. Találkoztok majd új dolgokkal, előjön az, hogy miként lehet csapatban dolgozni, és a soft skilleket is tudjátok fejleszteni.”

Volt, aki már felkészülten érkezett: papucsban és takaróval felszerelkezve, tengernyi energiaitallal vágtak neki a hallgatók az egynapos kihívásnak. Az idei feladatsorban földönkívüli támadástól kellett megvédeniük a bolygót a versenyzőknek, komplex, egymásra épülő programozási feladatok megoldásával. A 24 óra elteltével a csapatok egy ötperces prezentáció során mutatták be a problémamegoldás lépéseit, a feladatmegosztás stratégiáját, a felhasznált szoftvereszközöket.

A végeredmény a következőképp alakult:

I. helyezett: Team Name Undefined: Timár László és Licsauer Márk
II. helyezett: Nah, I’d Win: Szarka Róbert, Czencz András és Soós Benedek
III. helyezett: Pindúr Pandúrok: Bojsza Réka Laura, Csóka Csaba és Hajtó Kornél

A korábbi évekhez hasonlóan idén is értékes díjazásban részesültek a csapattagok. Minden résztvevőnek gratulálunk!

Köszönjük a támogatóinknak, hogy felajánlásaikkal segítették, hogy az idei 24 órás programozási verseny is a megszokott magas színvonalon kerülhessen lebonyolításra.

Jövőre újra találkozunk!

Az eseményen készült képgalériát itt találják.