Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

2009. február 27-én 4. alkalommal került megrendezésre a MIK sportnap avagy Programozzunk sportosan

Programozzunk Sportosan…

(Barsi Gábor) Ezzel a címmel került megrendezésre február 26-án csütörtökön a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának saját sportnapja. Az idei immár a negyedik alkalom volt, hogy a kar hallgatói, oktatói és dolgozói különböző sportágakban összemérhették tudásukat. A rendezvény ötletgazdája Mészáros Péter, aki még a kar hallgatói önkormányzatának korábbi elnökeként fontosnak tartotta, hogy nem elég csak az elmét karban tartani, a test fittségének is legalább ilyen fontos szerepe van az emberek mindennapjaiban. Ezért 2006 óta minden őszi félévben megrendezik ezt a nívós eseményt, amelyre egyre nagyobb számban jelentkeznek nem csak hallgatók, hanem oktatók is. A 2009-es év egy apró változást hozott a sportnap történetében. Az idei évben első alkalommal történt, hogy a tavaszi félévben került megrendezésre az esemény. Ez azonban nem véletlenek sorozata miatt alakult így. Ezentúl minden félévben megméretethetik magukat a kar hallgatói a különféle sportágakban.

10 órától a Munkacsarnokban üthették el a hallgatok nem csak az időt, hanem a kis gumifejű tollakkal teletűzdelt labdát is. Szoros és kevésbé szoros mérkőzéseket csodálhattak meg kik e korai időpontban megjelentek a helyszínen. Délután 4 órakor áttevődtek az események az I épületbe, ahol rögtön két sportág szerelmesei ültek illetve álltak asztal mellé, hogy sakkban és asztaliteniszben eldöntsék kié lesz a legfényesebb érem a kiélezett párharcok végén. A kosárlabda és a labdarúgás szerelmesei az esti órákban mérték össze tudásukat az egyetemi tornacsarnokban és a munkacsarnokban. Két bemutató mérkőzésre is sor került. Az elsőn a tanár csapat a hallgatói válogatottal, míg a második meccsen az egyetemi média „válogatott” szintén a hallgatói válogatottal mérte össze tudását. Mindkét alkalmi csapat becsülettel helytállt. Kitűnő alkalmat biztosított e két meccs a hallgatóknak, hogy bemelegítsenek a későbbi éles párharcokra. A hajnali órákig kellett várni a szép számban megjelent publikumnak, hogy megtudja ki nyeri meg a vitathatatlanul legnépszerűbb sportágnak a labdarúgásnak küzdelmeit.

Másnap délben, az I épületben került sor az eredményhirdetésre, ahová szép számmal eljöttek a hajnalig sportoló hallgatók. Az érmeket és az elismerő okleveleket a Kar dékánja Dr. Friedler Ferenc és a szervezők Nagy Viktória, Birkus Róbert, Mészáros Péter adták át. Külön díjazásra került a legsportosabb hallgató, amely büszke címet idén Lép Gergő vehette át. Az eredményhirdetés után dékán úr fogadást tartott a résztvevőknek, ahol finomabbnál finomabb ételeket fogyaszthattak a kitartó sportolok.

Labdarugás
1. helyezés EGYETEMI FAVÁGÓ INFÓSOK(K)
2. helyezés GÉPARCOK
3. helyezés Fegyencvárosi utánpótlás

Labdarugdosás
Tanár-Diák 2:9 Média-MIK ?:?

Ping-pong
1. helyezés Barát János
2. helyezés Takács Levente
3. helyezés Ghidó Ferenc

Sakk
1. helyezés Barát János
2. helyezés Varga Virág
3. helyezés Tar Péter

Tollaslabda
1. helyezés Domán Rajmund
2. helyezés Lép Gergő
3. helyezés Szlama Adrián

Kosárlabda
1. helyezés Tüdőrák
2. helyezés Öcsisajt
3. helyezés Passz

Minden résztvevőnek és helyezettnek gratulálunk!

Legsportosabb hallgató
Lép Gergő

Mészáros Péter
tanulmányi referens