Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

A Flextronics International Kft. 2012. november 23-án rendezte az EnterFLEX döntőt. A végső megmérettetésre az ország felsőoktatási intézményeiből összesen hat csapat jutott be, amelynek felét a Pannon Egyetem adta. Az intézményi csapatok közül kettő a Műszaki Informatikai Kart (ezen belül egy a Nagykanizsai Kampuszt) és egy a Mérnöki Kart képviselte.

A Műszaki Informatikai Kar hallgatója, Sipos Norbert mérnök informatikus mesterszakos hallgató az előkelő második helyezést szerezte meg pályázatával. Olyan folyamattervező eszközt dolgozott ki, amelynek segítségével a termékelőállítási folyamatokban optimális csomagolási sorrend felállítására kerülhet sor. E módszerrel nem csak az átlagos csomagolási idő csökkenthető, amelynek köszönhetően a termék hamarabb kerülhet forgalomba, hanem közvetett módon a logisztikai folyamatok is hatékonyabban és gyorsabban működhetnek. A pályamunka konzulensei dr. Tarczali Tünde, dr. Süle Zoltán és Hegyháti Máté voltak. A Kart képviselő nagykanizsai csapatban Varga László és Büki Roland versenyeztek dr. Jaskó Szilárd felkészítésével, a Mérnöki Karról pedig Horváth Krisztián vett részt.

A Flextronics tehetségkutató programját második alkalommal rendezte meg. A program létrehozóinak célja az volt, hogy felkutassák a kreatív és innovatív gondolkodású fiatal tehetségeket szakmai kihívást és fórumot biztosítva számukra, ahol összemérhetik tudásukat. A versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok ötleteinek megvalósításában a cég elektronikai és számítástechnikai hátterével támogatást nyújt. A verseny egyúttal jó alkalmat nyújt arra is, hogy szakmai együttműködés jöjjön létre az oktatási intézmények és a Flextronics Kft. között.