Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

2023. június 23-án került megrendezésre az ERASMUS+ támogatással megvalósuló SYSPELL projekt zárórendezvénye, amelynek során bemutatásra került az angol és német helyesírás nehézségeinek leküzdésére kifejlesztett innovatív helyesírás-fejlesztő módszer és alkalmazás.

A SYSPELL csapat szakértői alapos kutatások és pedagógiai tapasztalatok alapján fejlesztették ki az innovatív megközelítést, melyben a beszélt nyelv prozódiai információi integrálódnak a helyesírás rendszerébe. Az alkalmazás kiemelkedő eredményeket ért el a trochaikus szavak helyesírásában, a hang-betű megfeleltetésekre koncentrálásnál hatékonyabban kihasználva a beszélt és írott nyelv ritmikus mintázatait.

A projekt zárórendezvényén bemutatásra került a fejlesztett webalapú alkalmazás, mely adatvezérelt eszközként szolgál a tanulók helyesírási hibáinak kiértékelésére. Az alkalmazás lehetőséget nyújt a tanárok számára, hogy személyre szabott anyagokat és feladatokat kapjanak, hozzájárulva ezzel a helyesírási készségek fejlesztéséhez.

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának különleges szerepe volt a projekt megvalósításában, mint partner és technológiai fejlesztő. Az egyetem szakértői részt vettek az alkalmazás kidolgozásában, hozzájárulva a helyesírás és írástanítás területén elért előrelépéshez.

Az eseményen résztvevők betekintést nyerhettek a projektcsapat és a résztvevő tanárok tapasztalataiba. Továbbá lehetőség nyílt visszajelzések és javaslatok megosztására, amelyek hozzájárulhatnak az alkalmazás további fejlesztéséhez és az európai oktatás előrehaladásához.