Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

hybridart camp 2024 poster

Felhívás egyetemi hallgatóknak

2024. szeptember 4-8. között ismét megrendezésre kerül a Hybridart Camp nemzetközi művészeti alkotótábor, amelynek célja a tudatos fogyasztás és a fenntarthatóság képzőművészeti eszközökkel való bemutatása.

Az idei évben a Pannon Egyetemmel együttműködve várjuk a hazai és külföldi hallgatók jelentkezését, hogy közösen alkossunk maradandót a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés jegyében.

Miért érdemes részt venni?

A Hybridart Camp egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy kipróbálhasd magad művészeti alkotás létrehozásában, amely a környezettudatosságot és az upcycling, azaz a továbbhasznosítás fontosságát hangsúlyozzák. Az idei évben az installációhoz épülethálókat használunk alapanyagként, ezek az építkezéseken használt hálók, amelyek az épületek állványzatait borítják egyedülálló textúrát és vizuális lehetőséget kínálnak a művészi alkotásra. Az itt elkészített installáció több hazai és nemzetközi helyszínen is bemutatásra fog kerülni.

A Hybridart Camp története:

A tábor története 2016-ban indult Pannonhalmán, ahol a résztvevő művészek a "Circle of Life" témára építettek egy 4 méter magas dinoszauruszt, több mint 4000 műanyag PET palackból. Ez az installáció nemcsak Magyarországon, hanem Abu Dhabiban is kiállításra került. Az ezt követő években a tábor alkotásai olyan helyszíneken jelentek meg, mint a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed, valamint a Dubai Design Week. Minden évben egy új és inspiráló témát dolgoztunk fel, mint például az élővizek védelme, az újrahasznosítás, vagy a sakk-matt klímahelyzet szimbolikája. 
A részletekért és a korábbi évek alkotásairól készült képekért látogass el a hybridart.hu oldalra.

Az idei tábor részletei:

•           Időpont: 2024. szeptember 4 – 8., mindennap 10.00 – 17.00

•           Helyszín: Pannon Egyetem, veszprémi kampusz

•           Művészeti vezető: Bajári Zsolt szobrászművész

•           Téma: Környezetvédelem, fenntartható fejlődés és ökotudatos életmód népszerűsítése.

•           Részvétel: A programban való részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött.


Jelentkezés: https://forms.gle/iTcvR4JQob5T3QG86

További információ: https://fenntarthatosag.uni-pannon.hu/ 

Szervezők: Hybridart, Pannon Egyetem Fenntarthatósági Kompetencia Központ