Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

EUDIS Hackathon védelmi ipar verseny

Érdekel, hogyan lehet fejleszteni Európa védelmét és biztonságát? Lenne is rá ötleted?

A Design Terminal az idén először meghirdetett védelmi ipari ötletverseny, az EUDIS Hackathon (EU Defence Innovation Scheme) helyi szervezője, mely a European Defence Fund kezdeményezése az iparág fellendítésére innovatív megoldásokkal. A hackathonok (ötletversenyek) vállalkozó kedvű fiatalokat céloznak meg, akik előre meghatározott kihívásokra keresnek megoldásokat.

A hibrid formátumban megrendezett hackathon során digitális és adatvezérelt Európa védelmi képességeit erősítő megoldásokat keresünk. A résztvevő csapatoknak három előre megadott kihívás egyikére kell kidolgozniuk egy innovatív megoldási javaslatot angol nyelven. A kihívások a tengeri infrastruktúra védelme, a harcirányítást támogató rendszerek fejlesztése és a kiberbiztonság.

Napjainkban számtalan megoldatlan probléma érinti ezt a kérdéskört. Például a modern világ vérkeringését jelentő, tenger alatt futó kábelek és vezetékek infrastruktúráját, a kollektív biztonsági fenyegetések leküzdését, vagy a kiberbiztonságot.

Ha elindult a fantáziád és már a lehetséges megoldásokon agyalsz, akkor jelentkezz a június 1-2. között megrendezésre kerülő EUDIS Hackathonra, vegyél részt egy európai szintű verseny hazai fordulóján és juss be a nemzetközi döntőbe!

Miért érdemes jelentkezni?

· Üzleti készségeket fejlesztő workshopokon való részvétel

· A nyertes csapat bekerül egy EU-s szintű pitch versenyre

· Értékes kapcsolatokra tehetnek szert a résztvevők, ami során megismerkedhetnek mentorainkkal és kiemelt iparági szereplőkkel

A jelentkezési határidő május 19.

További infókat a https://new.ultrahack.org/hackathons/eudis-hackathon-2024-hungary oldalon olvashatsz.