Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán működő Erdős Pál Tehetséggondozó Program diákjai nyáron is aktívan tevékenykednek, munkájukat és a Fasori programot szimbolizálva pedig hagyományteremtő jelleggel fát ültettek augusztus 7-én.

erdos-pal-faA kar gondozásában működő Fasori program nevét a Budapesti Fasori Gimnázium után kapta, ahonnan számos kiválóság került ki, többek között Neumann János, Kandó Kálmán, vagy akár Petőfi Sándor. Céljuk, hogy a hallgatókat hasonlóan sikeres életpályán indítsák el. Ehhez minden feltételt biztosítanak, kiemelten fontosnak tartják a tehetséggondozást, mondta köszöntőjében dr. Friedler Ferenc, a kar dékánja.

A program hallgatói két csoportra oszthatók, a fejlesztésekkel foglalkozó Junior Developerekre és a kutatási irányban elinduló Junior Researcherekre. A csoport tagjai közül sokan kerülnek ki az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola szárnyai alól, melyet a kar középiskolás diákok számára működtet.

A faültetés hagyományteremtő célzatú. Egyrészt a fasorra, illetve a kar címerében is megtalálható fára utal, másrészt a facsemete az ifjú tehetségek feltörekvését is jelképezi. A fa tehát szimbolizálja a dinamizmust ás a felelősséget a jövőért.

„Azért jelentkeztem ide, mert a képzés mellett számos lehetőséget kínáltak számomra. A fa elültetésével szeretnénk kifejezni a Veszprémhez és a programhoz tartozásunkat. A kar lehetőséget teremt ahhoz, hogy mi, a programban résztvevők, a fához hasonlóan kibontakozhassunk. Ehhez itt minden lehetőség adott, mind szellemi, mind anyagi téren, s ezeket az adottságokat figyelem és támogatás kíséri.”- mondta Ősz Edina, a program egyik résztvevője, aki Nyíregyházáról jelentkezett a Műszaki Informatikai Karra. Idén szeptemberben második tanévét fogja megkezdi mérnök informatikus alapszakon.

A kar célja minél több hallgatót elindítani sikeres pályáján, „terebélyesíteni” azon hallgatók körét, akik a program segítségével egy útravalót kaphatnak hosszútávú karrierjük felépítéséhez.

Bíró Viktória