Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

A Műszaki Informatikai Kar hagyományaihoz híven idén is elsősnappal kedveskedett frissen beiratkozott hallgatói számára augusztus 28-án.

elsosnapA Műszaki Informatikai Kar hagyományaihoz híven idén is elsősnappal kedveskedett frissen beiratkozott hallgatói számára augusztus 28-án. Az elsősnap alatt a hallgatók elsőként Dr. Friedler Ferenc dékán beszédét hallgathatták meg, aki a Kar rövid bemutatását követően elmondta, hogy melyek azok az alapvető kompetenciák, amelyeket a hallgatóknak kiemelten fejleszteniük kell a tanulmányaik alatt annak érdekében, hogy sikeres szakmai karriert fussanak be.

Dékán úr beszédét követően a hallgatók beiratkoztak, majd a nap szakmai részén laborlátogatásra került sor. Minden elsőéves az érdeklődésének megfelelően ismerhette meg a Műszaki Informatikai Kar kutatási és projekttevékenységének, valamint a tehetséggondozásnak a szerepét a kar működésében, és megismerhette, hogy a tanulmányai során miként tud bekapcsolódni a kar munkájába. Betekintést nyerhettek többek között a kar egészségügyi informatikával, nanotechnológiával, az informatikai biztonsággal kapcsolatos kutatásaiba, és megismerhették, hogy a kar hallgatói miként válhatnak fiatal kutatókká és fejlesztőkké a Junior Researcher és Junior Developer programokon keresztül.

A szakmai rész lezárultát követően egy játékos vetélkedőre került sor, ahol a hallgatók szakonként versengtek egymás ellen. Kiderült, ki tud többet az egyetem történetéről, ki a legjobb számítógépes játékokban, és a nap végén még bináris fát is alkottunk.