Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara 2022-ben is megrendezi az "Elsős napok" elnevezésű rendezvénysorozatot, ahol az elsőéves hallgatóink részletes tájékoztatást kapnak a Kar által nyújtott lehetőségekről és a tanulmányi feladatokról. Az "Elsős napok" mind információ- és tapasztalatszerzés, mind pedig a közösségépítés szempontjából fontos alapja az egyetemi tanulmányok megkezdésének. Az eseményre 2022. szeptember 5-9. között kerül sor, a tanév rendje pedig itt elérhető. 
 
Az "Elsős napok" keretében tartjuk a SZINTFELMÉRŐket, az ELŐZETES ISMERETEK FELMÉRÉSÉt, TANULMÁNYI és SZAKTÁJÉKOZTATÓkat és egyéb más hasznos programokat is. A programokat és a részletes időbeosztást folyamatosan frissítjük, ezért érdemes időnként visszalátogatni a honlapunkra és a Facebook oldalunkra! Amennyiben a programokkal kapcsolatban kérdésed, észrevételed van, kérjük, jelezd a kommunikacio@mik.uni-pannon.hu e-mail címen, vagy a +3688624024 telefonszámon.
 
Az alábbi táblázatba foglaltuk össze az előzetes programtervet, a könnyebb átláthatóság végett a különböző programokat különböző színekkel jelöltük, melyek a következőképpen értendők: 
- Narancssárga: tanulmányi- és szaktájékoztatók, előadások, hivatalos események nappali tagozatos hallgatók részére
- Kék: szintfelmérő nappali tagozatos hallgatók részére
- Zöld: levelezős hallgatóknak szóló programok
- Citromárga: ismeretek előzetes ellenőrzése nappali és levelezős hallgatók részére, melyek előzetes regisztrációt igényelnek, további részletek a táblázat alatt!
 
elsos napok honlapra jav
 
FIGYELEM!
MSC LEVELEZŐ TAGOZATOS TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ (ONLINE) IDŐPONTJA: 2022. SZEPTEMBER 3. SZOMBAT 8:00 ÓRA 
 

Pannon Egyetem SAS bizottság (Sajátos Szükségletű Hallgatókat Segítő Bizottság) tájékoztató-információs napja:

- Időpont: szeptember 7. (szerda) 15:00 órától

- Helyszín: Oktatási Igazgatóság konferenciaterme (A épület, fszt.)

A rendezvényre a kiküldött tájékoztatóban szereplő linken online formában is lehet csatlakozni.

 
SZINTFELMÉRŐK:
A nappali tagozatos, alapszakos hallgatóknak szintfelmérőket (angol nyelv, matematika, informatika, fizika) kell írniuk.
A matematika szintfelmérő sikeres teljesítése a Matematikai alapozó tárgy teljesítéséhez szükséges.
Az informatika és fizika szintfelmérők eredményei tájékoztató jellegűek a Kar és az oktató kollégák számára, tantárgyi követelményrendszerhez nem kapcsolódnak.
Angol nyelvből azoknak a hallgatóknak kell szintfelmérőt írniuk, akik fel szeretnék venni az Angol nyelv I. tantárgyat. Amennyiben legalább középfokú (B2) komplex típusú államilag elismert angol nyelvvizsgával rendelkezik, akkor nem szükséges a nyelvi szintfelmérő megírása és az Angol nyelv I. tantárgy felvétele.
 
ISMERETEK ELŐZETES ELLENŐRZÉSÉN ALAPULÓ TÁRGYTELJESÍTÉS
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az intézményünkbe felvettek között jelentős azon hallgatók száma, akik korábbi középiskolai tanulmányaikat szakirányú szakgimnáziumban (régebben szakközépiskolában), vagy gimnáziumok informatika tagozatán végezték. Ezek a hallgatók sok esetben olyan szakmai ismeretekkel kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat, amelyek lefedhetik egy-egy szakmai alapozó tárgyunk tematikáját.
A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara a 2022/23-as tanévben is lehetővé kívánja tenni az informatikus alapszakokra (BSc és BProf képzések) felvételt nyert hallgatók körében egyes tantárgyakból az ismeretek előzetes ellenőrzését. Ez azt jelenti, hogy a regisztrációs időszakon belül szervezett keretek között lehetőséget biztosítunk egyes tantárgyakból, tantárgycsoportokból a tudásszint előzetes felmérésére. A feladatsorok megfelelő szintű megoldásával jó (4) és jeles (5) eredményekkel lehet előzetesen teljesíteni egyes tantárgyakat. Az előzetes tárgyteljesítés lehetővé teheti egyes ráépülő tárgyak korábbi felvételét, illetve azt, hogy a hallgató a többi tantárgyára tudjon nagyobb energiával koncentrálni.
 
Szakonként a következő tárgyakból van lehetőség az ismeretek előzetes ellenőrzésére:
Gazdaságinformatikus BSc:
A számítástechnika alapjai, A programozás alapjai, Programozás I., Programozás II., Web programozás I-II., Számítógép hálózatok I-II. (CISCO tárgycsoport)
Mérnökinformatikus BSc: A számítástechnika alapjai, A programozás alapjai, Programozás I., Programozás II.
Web programozás I-II., Digitális technika, Elektromosságtan, Elektronikus elemek és áramkörök, Számítógép hálózatok I-II. (CISCO tárgycsoport)
Programtervező Informatikus BSc: A számítástechnika alapjai, A programozás alapjai, Programozás I., Programozás II., Web programozás I-II., Számítógép hálózatok I-II. (CISCO tárgycsoport)
Üzemmérnök-informatikus BProf: A számítástechnika alapjai, A programozás alapjai, Programozás I., Programozás II., Web programozás I-II., Digitális technika, Elektromosságtan, Elektronikus elemek és áramkörök, Számítógép hálózatok I-II. (CISCO tárgycsoport)
 
Az ismeretek előzetes ellenőrzésének feltétele az alábbi linken történő regisztráció: https://forms.gle/C6rNwYHxpLkZhx1h8
A tárgyi követelményk és mintafeladatsorok itt találhatók: https://mik.uni-pannon.hu/felveteli/ismeretek-elozetes-ellenorzese