Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

Jiří Jaromír Klemeš professzor 2007. és 2015. között volt a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának munkatársa. Tudományos tevékenységének kimagasló rangját jelzi, hogy 2018-ban, 2020-ban és 2022-ben is a világ legtöbbet idézett tudósainak első egy százalékába tartozott. Munkásságát számos tiszteletbeli professzori és doktori címmel ismerték el többek között a Maribori Egyetemen, a Pannon Egyetemen, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és a Maláj Műszaki Egyetemen.

Klemes professzor több rangos nemzetközi folyóirat főszerkesztője, szerkesztője, alapítója és szerkesztőbizottsági tagja, valamint nemzetközi konferenciasorozat alapítója. Számos Európai Unió által támogatott projekt szakmai vezetőjeként és koordinátoraként dolgozott, hatékonyan képviselte a Pannon Egyetemet és Magyarországot számos nemzetközi tudományos szervezetben.

Az Informatikai Doktori Iskola törzstagjaként több éven át segítette a tudományos munkát a Pannon Egyetemen, számos magyar és külföldi doktorandusz témavezetője.

Nevéhez kötődik a Műszaki Informatikai Karon belül működő „Process Integration and Intensification" kutatólaboratórium alapítása, amelynek a Pannon Egyetemen töltött évei alatt vezetője volt. A laboratórium munkájával a Műszaki Informatikai Kar és a Pannon Egyetem kutatási profilja bővült, amely elsősorban az energetika területére fókuszált. Munkásságával egyetemünk kutatás-fejlesztési tevékenysége lett gazdagabb.

A legnagyobb tisztelettel búcsúzunk tőle, emlékét megőrizzük!

VUT FSI NETME Jiri Klemes 2017 02 28 007