Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

A Pannon Egyetem elkötelezett támogatója a fenntartható fejlődésnek és az innovatív megoldásoknak, melyek csökkentik a bolygónkra nehezedő terheket. Külön öröm számunkra, amikor hallgatóink is átveszik ezt a fajta szemléletet és társadalmi szerepvállalásukban ezek a szempontok is fontos szerepet játszanak.

 Ennek ékes példája a NoneReceipt kezdeményezés, mely a Pannon Egyetem egy kisebb hallgatói csoportjának projektje, amivel már országos hírnevet szereztek maguknak. Az ötlet lényege, hogy a kötelező nyugta- és számlaadási kötelezettséget a szolgáltatók ne papír alapon valósítsák meg, hanem digitálisan, ami gyorsabb, időtállóbb és nem utolsósorban egészség- és környezetbarát megoldás. Projektjüket a nyár folyamán már bemutatták a Hungarian Startup University Program (HSUP) országos döntőjén is, ahol a szakma elismert szakemberei látták el a fiatalokat jó tanácsokkal.

A projekt elnyerte a Pannon Egyetem Proof of Concept (PoC) pályázatának támogatását is, így az ötlet további kutatása, kidolgozása és tökéletesítése továbbra is folyamatban van. A csapat tagjai: Rosales Rodriguez Alejandro, Bosnyák-Simon Nikolett, Bodor Tamás Levente és Kovacsics Dániel, a csapat témavezetője pedig Mészáros Péter.

Gratulálunk eredményeikhez és sok sikert kívánunk a projekt megvalósításához a későbbiekben!