Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara, a BME és a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület közös szervezésében 10. alkalommal meghirdetett BME-Pannon-HTE NetSkills Challenge országos hálózati informatikai verseny döntőjének idén a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara adott otthont 2023. november 24-én, pénteken.

Az esemény egyúttal a Műszaki Informatikai Kar fennállásának 20. évfordulóját és a Cisco Hálózati Akadémia Program 25. születésnapját is szerette volna méltóképp megünnepelni, ezért a korábbi évek bajnokai is meghívásra kerültek, de természetesen a torta sem maradt el.

Az előző évhez hasonlóan a verseny egyéni, 2 fordulós, magyar nyelvű, és nyitott volt minden magyarországi felsőoktatási intézményben tanulmányait folytató hallgató számára az előzetes regisztráció után. Az online webes előszelekciót követően a 6 legjobb hallgató a második, eszközös fordulóban mérhette össze tudását, amelyre a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar Cisco laborjában került sor.

A már komoly presztízzsel bíró versenyre idén több mint 50 hallgató nevezett, a Pannon Egyetem mellett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Óbudai Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem is képviseltette magát.

A versenyzők célja a döntőben egy több sebből vérző, több telephellyel rendelkező vállalat hálózatának helyreállítása, valamint a telephelyek közötti IP-telefonszolgáltatás újraindítása volt.

A verseny első 3 helyezettje között a támogatók által felajánlott értékes tárgynyeremények kerültek kiosztásra!

Első helyezett: Balogh Viktor (ÓE) 

Második helyezett: Wirker Dávid Zoltán (BME) 

Harmadik helyezett: Gallik Zoltánú (BME) 

Negyedik helyezett: Nagy Tamás (PE) 

A rendezvény támogatói: Cisco Systems Magyarország Kft., GetCon Hungary Zrt., Gloster Infokommunikációs Nyrt., Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., MagiCom Kft.

A rendezvény szakmai partnerei: PONTIS Alapítvány, HTTP Alapítvány