Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara immár 11. alkalommal rendezte meg a Bakonyi Bitfaragó Bajnokság elnevezésű országos középiskolai programozási csapatversenyt, amely a Kar tehetséggondozó programjának fontos részét képezi.

A verseny célja a középiskolás diákok logikus gondolkodásának fejlesztése, a csapatmunka, a kreatív feladatmegoldás gyakorlása és a programozás népszerűsítése.

Nem csak egy szintfelmérő versenyről van szó, hiszen a döntőig több fordulóban kellett feladatokat megoldaniuk a jelentkezőknek az általuk választott mentorok segítségével. A mentor felkérése történhet a saját iskolájukból, a környezetükből, de a szervezők segítségét is kérhetik.

A versenyre idén is közel 40 csapat jelentkezett az ország minden tájáról. Az első három forduló megmérettetései után olyan szoros eredmények születtek, hogy a szokásos 8 helyett a döntőben a legjobb 9 csapat mérkőzhetett meg egymással.

A Pannon Egyetem aulájában november 18-án megrendezett döntőben a háromfős csapatok különböző játékos programozási feladatok helyes megoldásával szerezhettek digitális születésnapi gyertyákat, amelyekkel hozzájárulhattak a Műszaki Informatikai Kar 20 éves fennállásának megünnepléséhez.

A Bakonyi Bitfaragó Bajnokságot idén a AccessDenied csapata nyerte meg, tagjai az egri Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium tanulói: Hudák Péter, Fábián Zoltán István és Csikós Kornél. Második helyen végzett az BugBreakers csapata, amelynek tagjai szintén az egri Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium növendékei: Csörgő Csaba, Szívós Bálint és Paragh Bence. A dobogó harmadik fokára pedig a Patzal csapata állhatott fel, melynek tagjai a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum diákjai: Andavölgyi Adrián, Preseka Zoltán és Takács Leó.

A döntőbe jutott csapatok tagjai a felvételi eljárás során 10 intézményi többletpontra, az 1-3. helyezést elérő csapatok tagjai 20 intézményi többletpontra lesznek jogosultak a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara által meghirdetett alapképzésekre történő jelentkezéskor.

A döntő első három helyezett csapatának tagjai a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. felajánlásának köszönhetően értékes tárgyjutalomban részesültek.