Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

 MG 2936

 

A Műszaki Informatikai Kar kiemelt figyelmet szentel annak, hogy az informatika világa iránt érdeklődő tehetségeket gondozza. Ennek a célkitűzésnek az egyik fontos eleme, hogy versenyeken keresztül lehetőséget biztosítsunk a középiskolások számára, hogy felkészültségüket összemérhessék. Az egyik ilyen hagyományos erőpróbánk a Bakonyi Bitfaragó Bajnokság, amely 2021. őszén immáron kilencedik alkalommal került megrendezésre.

Az országos középiskolai programozási csapatversenyen az eddigi évek tapasztalatai is azt mutatták, hogy nagy a részvételi hajlandóság, valamint az is különösen pozitív visszajelzés, hogy évről-évre vannak visszatérő indulók.

Az előző B3 a járványhelyzet miatt, az online térbe kényszerült, de a 2021-es őszi Bajnokság döntője már újra személyes jelenléttel zajlott.

A Bakonyi Bitfaragó Bajnokság 2021. november 20-án megrendezésre kerülő döntőjében a résztvevő csapatoknak a szervezők igyekeztek egy a korunkra jellemző, fiktív környezetet teremteni ahhoz, hogy a 21. század egy fontos IT-kihívását kezeljék. Ez a feladat pedig az volt, hogy honlapok kódjainak értelmezését követően jelszavakat nyerjenek ki. Így tovább juthattak egy felületre, ahol egy szövevényes hálózaton keresztül juthattak értékes információkhoz a verseny eredményes teljesítéséhez.

A Bakonyi Bitfaragó Bajnokságot idén a Házizz velünk csapata nyerte meg, tagjai a BMSZC Neumann János Informatikai Technikum tanulói: Horváth Gergely, Stefán Kornél, Vad Avar.

Második helyen az Akina Speed Stars csapata zárt, melynek tagjai: Szabó Dávid Szilárd, Veres Tamás, Szentpétery Ádám, akik Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium tanulói.

A „bronzérmes” csapat pedig: a Null Exception, akik a Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikumot képviselték, a tagok pedig a következők: Kiss Konrád Soma, Kukk Kristóf, Molnár Dávid.

A döntős csapatok tagjai az Areus Zrt. felajánlásának köszönhetően értékes tárgyjutalomban részesülhettek.

 

Szívből gratulálunk helyezettnek, illetve szeretnénk ezúton is köszönetet mondani valamennyi résztvevőnek, közreműködőnek, és a felkészítő tanároknak egyaránt.

 

Jövőre találkozunk!

 
Az eseményről készült képek ide kattintva tekinthetők meg.