Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara és MOL Nyrt. által alapított "Olajipari ellátási lánc optimalizáló szakmérnök" angol nyelvű képzésben résztvevő hallgatók is megkezdték a tanévet a tegnapi nap folyamán.

scopy2009Második alkalommal kezdődött meg a tanév az "Olajipari ellátási lánc optimalizáló szakmérnök" képzésben, melyet a Műszaki Informatikai Kar és a MOL közösen hirdetett meg.A Műszaki Informatikai Karon ezáltal a hálózat egyik legfontosabb elemeit, az ellátási lánc legjobb szakembereit oktatják. A kar számára nagy értéket jelent, hogy a nemzetközi nagyvállalattal közösen valósíthatja meg a képzést. Az évfolyamra 4 horvát, 2 olasz, 2 magyar és 1-1 szerb illetve szlovák nemzetiségű hallgató nyert felvételt a rendkívüli túljelentkezés után. Az egyéves iskolarendszerű angol nyelvű képzés fő célja elsősorban a MOL hazai- és külföldi leányvállalatai részére történő szakemberképzés. A tananyag összeállítása is ennek megfelelően nagy nemzetközi hálózattal működő élenjáró technológiák igényei alapján történt. Az elméleti megalapozás – matematika, optimalizálás, olaj- és petrolkémiai, valamint kereskedelmi ismeretek – után a hangsúly a gyakorlati képzésre kerül, gyakori a teljesítményellenőrzés. Így tudnak majd az üzleti rendszer egészét átlátva komplex rendszereket rövid idő alatt tervezni és optimalizálni.

Az ösztöndíj mértéke a tanulmányi eredménytől függ, a teljes képzési időre fejenként legfeljebb egy millió forint lehet. Az első évfolyam végzősei a megszerzett tudásnak köszönhetően ma mindannyian fontos pozíciót töltenek be különböző olajipari szervezetekben. A MOL rendelkezik Európában az egyik legjobb optimalizáló mérnökgárdával, a Műszaki Informatikai Karral történő együttműködésnek köszönhetően az utánpótlás kérdését is megoldották.