Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

Rasovszky Kristóf támogatás VESC Pannon Egyetem Csillag Zsolt

A Sport és tanulás ösztöndíj program mellett egyszeri, négyszázezer forintos összeggel támogatják Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes, kétszeres világ- és Európa-bajnok úszó, a Műszaki Informatikai Kar villamosmérnök szakos hallgatójának olimpiai felkészülését.

„A hallgatói sportolási lehetőségek, a tömegsport és a versenysport támogatása mellett a legmagasabb szinten sportolókat is segíti az egyetem, nem véletlenül indította el a Pannon néhány éve a Sport és Tanulás programot, amely azt a célt szolgálja, hogy ha valaki az intézmény hallgatója, akkor különböző eszközökkel: egyéni tanulmányi renddel, mentorprogrammal, külön ösztöndíjjal támogatjuk annak érdekében, hogy párhuzamosan tudja végezni a sporttevékenységét, tudjon edzésekre járni és emellett a tanulmányai se szenvedjenek hátrányt. Ebben kategóriában a Pannon Egyetem koronaékköve Rasovszky Kristóf, aki tökéletes példája annak, hogy lehet a tanulmányokat és a sportot is a legmagasabb szinten űzni egyszerre” – fogalmazott Csillag Zsolt a sajtótájékoztatón. Hozzátette: Kristóf egy nem könnyű szakon, a villamosmérnökin nagyon jó eredményeket felmutatva már a diplomaszerzés előtt áll, a sporteredményeit pedig világszinten sem kell bemutatni.

– Ezt az anyagi forrást csak egy meggyőző rendszerhez tudjuk csatolni, és ennek a rendszernek a felépítésén sokat dolgozik a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézete a Veszprémi Egyetemi Sport Clubbal együtt – mondta el Dr. Edvy László. Az intézet igazgatója szerint a cél az, hogy a sportolásban élő és tanulni akaró hallgatókat segítsük, de nem csak az egyetemen való létükben, hanem a cél az, hogy már a leendő hallgatók, edzők, szülők is meggyőződhessenek arról, hogy a sportkarrier összeegyeztethető a tanulással a Pannon Egyetemen. Ehhez jó alapot jelent, hogy jelenleg is 15 sportegyesülettel van együttműködési megállapodása az intézménynek. A program harmadik eleme, hogy az egyetemen túllépve – akár Kristóf is a sikeres diplomája után - a civil pályára lépésben is segítsenek, ezt a rendszert a Magyar Olimpiai Bizottság Hármas Életpálya Karrierjével összhangban építik fel. Az igazgató kiemelte azt is: a versenyzők, felnőtt sportolók fővárosba történő „elszívása” ellen valós alternatívát kínál a Pannon Egyetem.

A márciusi kisebb betegsége után ismét jó formában érzi magát Rasovszky Kristóf, aki a nemrég befejeződött világkupa futamok után júniusban az Európa-bajnokságon áll még rajthoz Párizs előtt.

– Az Európa-bajnokság főpróbája az Olimpiának, ismét egy nagyon erős mezőny állt össze, szeretnék itt is a dobogóra állni, és nem titkolt cél, hogy Tokió után Párizsban is érmes legyek – mondta az olimpikon. Kialakult az olimpiai programja is, az uszodában nem áll rajtkőre Kristóf, hisz azzal nagyon hosszúra nyúlna a programja, így minden erejével az esélyes nyílt vízi úszására koncentrál.

Kristófnak augusztus 9-én 07:30 perctől szurkolhatunk, a Párizsban zajló, XXXIII. nyári olimpiai játékokon a nyílt vízi úszást a Szajnában rendezik meg.

Hajrá, Kristóf!

 

A teljes cikket az egyetem honlapján olvashatják.