Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

Szeged.Magyarország harmadik legnépesebb városa. 2016. december 2-án lehetőségünk nyílt ellátogatni a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság által szervezett XXIX. Neumann Kollokviumra, amely Szegeden került megrendezésre.
A konferencia témája az egészségügyi informatika volt. Ezen terület egyre inkább kardinális szerepet játszik a mai tudományos életben, így – a korai indulás ellenére is - számos érdekes előadással kecsegtetett a reggeli szekció. Hallhattunk előadásokat különböző egyetemekről érkezett neves kutatóktól, de a Pannon Egyetemről is nagy számban voltak jelen a terület jeles képviselői.
A szekció után egy étterembe indultunk, amely a Tisza partján fekszik. Ahogy a képeken is látszik, mindenki nagyon elégedett volt a választásával, és jóllakottan indultunk vissza a konferencia helyszínére.  Az épület helyt ad az Európán belül is egyedülálló Informatika Történeti Múzeumnak. Az a megtiszteltetés érte a csoportot, hogy külön tárlatvezetést kaptunk, ahol testközelből megismerkedhettünk a különböző korok és országok legfejlettebb számítógépeivel. A kiállítás interaktív, rengeteg dolgot kipróbálhattunk, kezdve az egyszerű logikai kapcsolásokkal, a mechanikus számológépeken át, a modernebb számítógépes játékokig.
A tárlatvezetés után megtekinthettünk a látványlaboratóriumot is, amely számos érdekes fizikai kísérletnek ad otthont. A nap zárásaként pedig előadást hallhattunk az intelligens házakról, amely jól kiegészítette a modern technológiákkal a múltban tett kirándulásunkat a múzeumi részlegen.
 
/Lőrincz Tamás/
 {gallery count=0}gallery/2016-12-njtp-szeged-kirandulas{/gallery}