Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

A képzés célja:

A képzés célja olyan informatikai üzemmérnökök képzése, akik képesek műszaki informatikai alkalmazások és informatikai infrastrukturális rendszerek és szolgáltatások telepítésére, üzemeltetésére és adott szoftver platformon történő fejlesztésére, valamint azok adat- és programrendszereinek megismerésére. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

Képzési idő, képzési hely, képzés formája:

6 félév, Veszprém: nappali és levelező tagozat, Nagykanizsa: nappali és levelező tagozat

Szakfelelős:

Dr. Vassányi István, egyetemi docens

Tanterv:

az üzemmérnök-informatikus BProf szak tanterve ide kattintva érhető el. 

Tudtad, hogy

  • a gyakorlatorientált oktatással olyan versenyképes tudás szerezhető, amely kiemelt helyet foglal el a programozás, adatbázis-kezelés, operációs rendszerek üzemeltetése, web- és mobilprogramozás, IT biztonság területein?
  • a gyakorlatorientált képzésnek köszönhetően a gyakorlati ismeretek aránya jóval nagyobb, mint az elméleti ismereteké (például: matematika, fizika), elősegítve, hogy a nálunk végzett hallgatók tudása megfeleljen az ipar által támasztott igényeknek?
  • a képzés során nagyobb hangsúlyt kapnak a tervezési- és fejlesztési projektfeladatok, valamint a szakmai gyakorlat?

Elhelyezkedési lehetőségek:

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán végzett üzemmérnök-informatikus végzettség a munkaerőpiacon biztos elhelyezkedési lehetőséget biztosít az IT szektoron belül az operációs rendszerek, adatbázis rendszerek, hálózatok és szoftverfejlesztés területek bármelyikén.