Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

A képzés célja:

A képzés célja programtervező informatikus szakemberek képzése, akik a képzettség ismeretanyagának birtokában képesek részt venni hardver és szoftver rendszerek tervezésében, létrehozásában, működtetésében, szervizelésében, valamint azok fejlesztési és alkalmazási tevékenységében. Rendelkeznek a csapatmunkához szükséges együttműködési, kommunikációs és prezentációs képességekkel.

Képzési idő, képzési hely, képzés formája:

4 félév, Veszprém: nappali és levelező tagozat, Ajka: levelező tagozat

Szakfelelős:

Dr. Szücs Veronika, adjunktus

Tanterv:

a progamtervező informatikus FOKSz szak tanterve ide kattintva érhető el. 

Tudtad, hogy

  • már két év alatt elsajátíthatod azokat az informatikához és a számítógépes szoftverfejlesztéshez köthető ismereteket, amelyekkel könnyedén vállalhatsz informatikus munkát?
  • megismerkedsz a programtervezés és –fejlesztés alapjaival C, C++, JAVA, JavaScript és C# nyelveken, valamint betekintést kapsz a szoftvertesztelés, mobil programozás (Android) fejezeteibe?
  • képzésed alatt a webprogramozás kiemelt fontosságú, így minden félévben újabb webes technológiát fogsz elsajátítani?

Elhelyezkedési lehetőségek:

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán végzett programtervező informatikus-asszisztens szakemberre számos területen szükség van: adatbázis-alapú információfeldolgozás és szoftverfejlesztés, mobil programok fejlesztése, webportálok létrehozása és üzemeltetése. A szakképzettség birtokában többek közt az alábbi munkakörök tölthetők be: adatbázis-tervező és –üzemeltető, rendszergazda, számítógép-hálózati elemző és üzemeltető, informatikai és kommunikációs rendszereket kezelő technikus, számítógép hálózat- és rendszertechnikus.