Válasszon nyelvet

   +(36) 88 624 021 |    dekanititkarsag@mik.uni-pannon.hu |    8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület

Válasszon nyelvet

A képzés célja:

A képzés célja olyan informatikai szakemberek képzése, akik a vállalati környezetben az informatikai infrastruktúra üzemeltetése során felmerülő egyszerűbb, illetve rutinfeladatokat képesek önállóan vagy csoportban elvégezni, a komplex feladatok megoldásában pedig irányításmutatás mellett részfeladatokat elvégezni. Ezen belül elsődlegesen képesek rendszerek, szoftverek és szolgáltatások telepítésére, paraméterezésére és üzemeltetésére, beleértve az egyszerűbb hibák elhárítását és a felhasználók képzését, támogatását.

Képzési idő, képzési hely, képzés formája:

4 félév, Nagykanizsa: nappali és levelező tagozat

Szakfelelős:

Dr. Jaskó Szilárd, egyetemi docens

Tanterv:

a mérnökinformatikus FOKSz szak tanterve ide kattintva érhető el. 

mérnökinformatikus felsőoktatási szakképzés plakát

Tudtad, hogy


- a kétéves képzés elsajátításával alkalmassá válsz informatikai rendszerek működtetése, létrehozása során felmerülő rutinfeladatok, kevésbé komplex folyamatok felügyeletének ellátására?
- a felsőoktatási szakképzésnek köszönhetően a programozási alapok elsajátítása mellett széleskörű ismeretekre tehetsz szert számítógép - és mobil hálózatok kialakítása és működtetése területén?
- az oktatás finomhangolásának köszönhetően a hardver- és gyakorlatorientált képzés számos továbblépési lehetőséget hordoz magában akár, ha a tanulmányok folytatása a cél, akár, ha a munkaerőpiacon való mielőbbi megjelenés a fontos?

 

Elhelyezkedési lehetőségek:

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán végzett mérnökinformatikus-asszisztens szakemberek  kiváló eséllyel pályázhatják meg a műszaki informatikai és információs infrastrukturális rendszerek és szolgáltatások telepítését, üzemeltetésétés fejlesztését ellátó munkaköröket.