felhivas
 

Ha a fantáziádat megmozgatja a fény,

ha azon gondolkozol, hogy a világítás hogyan adhat hozzá a mindennapokhoz,

ha új gondolataid vannak a természetes vagy a mesterséges fény alkalmazásával kapcsolatban,

ha alkotásodnak, művednek része a fény,

akkor pályázz a „JUNIOR MASTER OF LIGHT” díj elnyerésére!

A díjról

A JUNIOR MASTER OF LIGHT díjat a Lisys-Project Kft. alapította, támogatója az ERCO Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviselete. A díjjal az alapító és a támogató azoknak a hallgatóknak a tevékenységét, alkotómunkáját kívánja elismerni, akik gondolataikkal, újító ötleteikkel, világítási terveikkel, a megszokottól eltérő szemléletükkel hozzájárulhatnak a hazai világításkultúra fejlődéséhez.

A JUNIOR MASTER OF LIGHT hallgató díjat A FÉNY MESTERE – MASTER OF LIGHT világítástechnikai nívódíj szakmai zsűrije ítéli oda, ami valós szakmai elismerést jelent a győztes pályázónak. A pályázatot nagy sajtó figyelem övezi, a győztes pályázó neve a szakmai fórumokon ismertté válik, komoly hazai – és a fődíjnak köszönhetően – nemzetközi kapcsolatokat alakíthat ki, amelyek a karrierépítésben nagy előnyt jelentenek.

 

A pályázásról

Nem elvárás 100 szónál hosszabb pályázati dokumentáció, viszont legalább olyan terjedelem szükséges, amely lehetővé teszi a pályamű részletes bemutatását. A pályázat elengedhetetlen részét képezik a fotók, valamint opcionálisan videó is csatolható.

A pályázás menete nagyon egyszerű, minden információ megtalálható a www.afenymestere.hu oldalon, a kitöltendő regisztrációs form linkje: https://afenymestere.hu/jfm-regisztracio/.

 

A tartalmi kiírás ezen a linken érhető el.

 

Fontos információk

  •  A pályázat beadási határideje: 2022. február 06.
  • Nevezési díj nincs.
  • 2021-ben szavazáson alapuló Közönségdíj is átadásra kerül

 

LÉPJ KI A FÉNYRE, ÉS LEGYÉL TE A JUNIOR MASTER OF LIGHT 2019!

 

Kozmann GyorgyElhunyt Dr. Kozmann György, a Műszaki Informatikai Kar professor emeritusa.
Kozmann György professzor úr 1998 óta a Pannon Egyetem főállású oktatója, 1999-2008 között az Információs Rendszerek Tanszék alapító tanszékvezetője, jelenleg professor emeritusa. Meghatározó szerepet töltött be a Műszaki Informatikai Kar alapításában. Nevéhez fűződik az egészségügyi informatikai tárgyak bevezetése és az azokhoz kapcsolódó kutatások elindítása a Pannon Egyetemen. Kozmann György vezetésével alakult meg az Egészségügyi Informatikai Kutató-Fejlesztő Központ, az Agyi Bioelektromos Képalkotó Kutatólaboratórium és a Kardiológiai Bioelektromos Képalkotó Kutatólaboratórium. Szakmai érdeklődési területei közé tartozott az egészségügyi információs rendszerek bioelektromos jelenségek mérése és kiértékelése, orvos diagnosztikai célú felhasználása.
Emlékét munkatársai, tanítványai kegyelettel megőrzik!
 

pemik2022jan nyilt nap
 

2022. január 19-én (szerdán) 18.00 órától 20.00 óráig nyílt napot tart a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar. Az esemény az ONLINE térben kerül megrendezésre.

A virtuális térben barangoló felvételizőknek, illetve szüleiknek igyekszünk képzéseinket és a hallgatói életet bemutató videókon keresztül informatív programmal szolgálni, valamint lehetőséget nyújtunk arra is, hogy felmerülő kérdéseikre naprakész választ kaphassanak.  

Az esemény az alábbi linken érhető el. 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

entrepreneur 1340649 1920
 
A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatói számára tudományos diákköri (TDK) ösztöndíj pályázatot hirdet (továbbiakban: Ösztöndíj) a 2021/2022 tanév II. félévére.
 
A Tudományos Diákköri ösztöndíj összege: 50.000.- Ft/hó.
Az ösztöndíjas időszak: 2022. február 1- 2022. április 30.
 
A pályázatokat a címre küldött emailben kell benyújtani.
A pályázat benyújtásának határideje: 2022. január 17. 17:00

 
További információ a következő linken. 

Dr. Hartung Ferenc dékán karácsonyi üzenete, amelyből kiderül, hová kerül a közösen díszített kari fenyő. Köszönjük az összefogást, az AEGIS Egyesület viszi tovább boldog ünnepeket kívánva.
 

banner
 

Az EuroHPC Joint Undertaking a Luxembourgi Egyetem által vezetett konzorciumot bízta meg azzal, hogy megtervezze és megvalósítsa az első pán-európai HPC mesterszak kísérleti programot. A nyertes konzorcium (amelynek a Pannon Egyetem is tagja), 2022 augusztusától indítja majd képzéseit, ami kimagasló karrier lehetőségeket nyújt majd a hallgatók számára az egyre népszerűbb nagy-teljesítményű számítások (HPC) és adatelemzés (HPDA) vagy a Mesterséges Intelligencia (AI) szakterületén.

A hétmillió eurós költségvetéssel induló, európai egyetemekből, kutatóintézetekből és szuperszámítógép központokból, valamint ipari partnerekből álló konzorcium olyan felsőoktatási programot fog kidolgozni, amelynek főbb céljai:

magasszintű a tudást nyújtani a hallgatóknak a jelenlegi és/vagy a jövő generációs HPC rendszerek, alkalmazások és technológiák tervezésében, fejlesztésében, működtetésében, illetve a kapcsolódó HPC technológiák használatában, illetve
olyan szakértőket képezni, akik a HPC technológia adaptálásának, valamint a tudástranszfer motorjai lehetnek, és képesek összekapcsolni az ipari és kutatói tevékenységeket.

A HPC technológiához értő rendszeradminisztrátorok, -mérnökök, adattudósok, fejlesztők meghatározó szereplői az európai digitális transzformáció megvalósításának, így nagy szükség van a magasan képzett és tehetséges graduális hallgatókra.

Bár sok egyetemi tanterv tartalmaz alapozó informatikai és programozási tantárgyakat, a tananyagoknak alkalmazkodnia kell a gyorsan fejlődő szuperszámítógépes rendszerekhez. A pilot HPC mesterszak tantervét moduláris szerkezetben tervezzük annak érdekében, hogy a képzési szakaszok teljesen vagy részlegesen beilleszthetők legyenek a már futó mesterszakok tantervébe.

A kezdeményezés központi célja, hogy elősegítse Európában az egyetemek, kutató laboratóriumok, ipari intézmények közötti mobilitást. Az új HPC-fókuszú mesterszak tudományos és ipari célcsoportokat is el fog érni, és támogatja a magán és közszféra legfontosabb szereplőit is.

A Pannon Egyetem az új HPC mesterszak tantervének, az oktatási anyagnak a kidolgozásában, valamint a hallgatói, oktatói mobilitás programokban vesz részt. Elkötelezettek vagyunk, hogy minél magasabb színvonalú mesterképzést dolgozzunk ki, valamint megerősítsük a nemzetközi kapcsolatainkat, hogy a legmagasabb szintű HPC tudáshoz juttathassuk hallgatóinkat.

A Luxemburgi Egyetem által vezetett konzorcium tagjai egyetemek, kutató/szuper-számítógépes központok, ipari partnerek, vállalkozások és egyéb, támogató partnerek.

Kezdetben nyolc egyetem ad ki HPC diplomát (University of Luxembourg, Universitat Politècnica de Catalunya, Politecnico di Milano, Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg, Sorbonne Université, Sofia University St. Kliment Ohridski, Università della Svizzera Italiana, Kungliga Tekniska Hoegskolan), mely lista a jövőben bővíthető.

A pályázatot a 2021 márciusában közzétett EuroHPC-2020-03Training and Education on HPC” felhívására adtuk be. Ez volt az utolsó R&I felhívás a 2014-2020 Multiannual Financial Framework keretében.

A konzorcium egy vagy több pilot EU MSc programot dolgoz majd ki és valósít meg HPC témakörben. A projekt része az EuroHPC JU stratégiájának, amelynek célja a HPC technológiákban való jártasság, az oktatás és képzés elősegítése az európai ipar és tudomány számára.

Néhány szó az EuroHPC JU-ról

Az EuroHPC JU 2018-ban, a Council Regulation (EU) 2018/1488 rendelettel jött létre. A kezdeményezésben 29 európai ország vesz részt, melynek célja, hogy nemzeti számítási erőforrásaikat egyesítve, az EU a világ vezető szuperszámítástechnikai szereplőjévé váljon.

Az EuroHPC JU küldetése, egy világszínvonalú európai szuperszámítógép és adatfeldolgozási infrastruktúra létrehozása, annak működtetése, és továbbfejlesztése, valamint a versenyképes és innovatív HPC ökoszisztéma támogatása.

További információ EuroHPC JU honlapján található.

 

20211126 142545320 iOS
 
2021. november 26-án került megrendezésre az idei BME-Pannon-HTE NetSkills Challenge országos verseny döntője, eszközös fordulója. A 2021-es verseny rekordszámú nevezővel rajtolt el, ugyanis hatvanhárman regisztráltak, hogy megmérettessék magukat, ezen a számítógép-hálózatok konfigurálás és üzemeltetés terén zajló erőpróbán.

A fináléba került 6 versenyző rendkívül magas szintű szakmai felkészültségről tett tanúbizonyságot, így különösen szoros küzdelem alakult ki a végkifejletet illetően.

A verseny győztese Ládi Gergő lett, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója.

II. helyen Wirker Dávid Zoltán, a III. helyen pedig Orosz Bence végzett, akik szintén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatják a tanulmányaikat.

 

A dobogón végzetteknek és a helyezetteknek, illetve a verseny valamennyi résztvevőjének szívből gratulálunk!

 

Jövőre újra találkozunk!

 

21 11 24 10 23 45 7525 1 1
 

A 2021. november 24-án került megrendezésre az idei ITDK Informatika Tudományi Szekciója. A rendezvény során rendkívül színvonalas dolgozatok kerültek bemutatásra.

Az előadások sorát Nagy Patrik Béla nyitotta meg -Alacsony interakciójú SSH Honeypot fejlesztése című prezentációjával (témavezető Dr. Dávid Ákos). Őt követte Tancsics László - IP és lokalizáció alapú weboldalvédelmi megoldás tervezése, megvalósítása (témavezető: Dr. Szűcs Veronika) című téma szemléltetésével. Majd Garab Rezső - Asztalosipari folyamatok támogatása mobil alkalmazással (témavezető: Baumgartner János) elnevezésű vizsgálatának bemutatása következett. Valamint szintén Baumgartner János témavezető által mentorált szerző következett, Nagy Bence személyében, aki az Orvosi folyamatok támogatása p-gráf módszertan alkalmazásával címet adta a dolgozatának. 

A zsűri elnöke: Dr. Vassányi István, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar TDT elnöke. A bizottság további tagjai pedig: Dr. Fogarassyné dr. Vathy Ágnes, Dr. Jaskó Szilárd, Dr. Mihálykó Csaba voltak.

Az eredményhirdetést követően pedig az alábbi végkifejlett alakult ki:

II. helyezés

Nagy Bence: Orvosi folyamatok támogatása p-gráf módszertan alkalmazásával

Témavezető: Baumgartner János

 

III. helyezés

Tancsics László: IP és lokalizáció alapú weboldalvédelmi megoldás tervezése, megvalósítása

Témavezető: Dr. Szűcs Veronika

 

Garab Rezső: Asztalosipari folyamatok támogatása mobil alkalmazással

Témavezető: Baumgartner János

 

Dicséret:

Nagy Patrik Béla: Alacsony interakciójú SSH Honeypot fejlesztése

Témavezető: Dr. Dávid Ákos

 

Gratulálunk a hallgatóknak és a témavezetőknek az eredményekhez!

thumb eu-kezikonyvbol
thumb magyarorszag megujul
thumb szechenyi-720x250
Minden jog fenntartva © 2021 Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar

Az oldal cookie-t használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Elfogadásával hozzájárul a cookie-k gyűjtéséhez. A cookie-król bővebben: wiki.